Двоє кременчужан-десантників загинули на Донбасі: ДБР розпочало розслідування  (доповнено)

14.02.2021, 12:13 Переглядів: 24 527 Коментарів: 1

  

Понеділок та вівторок у Кременчуці оголошуються днями жалоби


Сьогодні, 14 лютого, на Донбасі загинули два бійця з Кременчука: рядовий В'ячеслав Серійович Олексієнко (1987 р.н.)


 


і капітан Олександр Володимирович Войтенко (1974 р.н.) та старший солдат Дмитро Мироненко (1994 р.н.) з Харкова.


 


Про це повідомив Координаційний центр об’єднань ветеранів АТО.


- З великим сумом повідомляємо, що сьогодні, о 10.00, в районі с. Новолуганське Донецької області, загинуло троє військовослужбовців (обставини загибелі з'ясовуються). Два з них – наші земляки, кременчужани, військовослужбовці 81-ї окремої аеромобільної бригади,- йдеться в повідомленні.


Станом на 12 годину ні пресцентр Операції об'єднаних сил, ні пресслужба 81 окремої аеромобільної бригади інформацію не надали. 


За попередньо інформацією, військові підірвалися на міні. Двоє бійців з 5 БТГр, один зі 122 окремого аеромобільного батальйону 81 окремої аеромобільної бригади. 


Нагадаємо, 11 лютого від кулі ворожого снайпера поблизу Зайцевого Донецької області загинув військовий з Полтавщини Олександр Глушко. Його евакуювали в лікарню Бахмута, але врятувати життя не змогли.


У січні 2019 року Олександр вирішив захищати Батьківщину зі зброєю в руках і вже на початку лютого був зарахований до списків 5-ї батальйонної тактичної групи 81-ї окремої аеромобільної бригади сапером інженерно-саперного взводу. 


Полеглого героя люди зустріли живим коридором, стоячи на колінах, тримаючи квіти, лампади і синьо-жовті прапори в руках біля Полтавської облдержадміністрації. 



Додано 13.30 


Пресслужба оперативно-тактичного угрупування «Північ» повідомила, що поблизу Новолуганська, троє українських військових, підірвавшись на невідомому вибуховому пристрої. Це сталося це під час переміщення військових на позиції.


На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Обставини події з'ясовують. Зазначимо, українські військові регулярно підриваються на вибухових пристроях. Зокрема, 6 лютого через це загинули двоє армійців. За даними Міноборони, станом на 2019 рік на підконтрольній Україні території Донбасу було заміновано приблизно 700 тисяч гектарів.


Понеділок та вівторок у Кременчуці оголошуються днями жалоби. Про це повідомив міський голова Кременчука Віталій Малецький.


ДБР розпочало розслідування 


Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження у зв’язку із смертю трьох українських військовослужбовців складу Об’єднаних сил на підконтрольній Україні території Донбасу в районі Новолуганського.


За попередньою інформацією, сьогодні, 14 лютого, близько 10:00 в районі Новолуганського під час переміщення з метою перевірки несення служби та зміни військовослужбовців на вогневих позиціях внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої загинуло троє військових.


Кримінальне провадження відкрите за ч. 3 ст. 425 КК України (недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).


 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

604
16 лютого 2021 11:34

Царство небесне ...

Низький уклін загиблим від кремлівських нелюдей,щирі співчуття рідним і близьким ...


11 7

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх