Кременчужанам «недодають» електроенергії

25.12.2019, 12:15 Переглядів: 17 444 Коментарів: 36

 

Нові двозонні лічильники електроенергії у багатоповерхівках обмежують споживачам потужність до 2,5-3 кВт. Люди скаржаться, що на сучасні побутові прилади цього не вистачає. А треба більше — купи додаткову потужність у «Полтаваобленерго»

 


Як обмежують потужність на квартири

На форумах у соцмережах обговорюють тему нових розумних лічильників, які ПАТ «Полтаваобленерго» встановило у низці багатоповерхівок: у кварталі 278 та в інших. Люди скаржаться, що їм тепер «недодають» електроенергії. Так, лічильник обмежує потужність на квартиру до 2,5-3 кВт. Відтак, коли одночасно вмикаєш у мережу 2-3 сучасні потужні електроприлади — світло «вирубається» взагалі. Якщо тобі мало — плати додатково за приєднану потужність. Людей це обурює.


Кременчужанин Віталій, мешканець будинку №10 на вулиці Лесі Українки, поскаржився у «ТелеграфЪ».


- Нові «розумні» лічильники програмують із Полтави, раніше (до заміни лічильника) всі прилади працювали нормально. А тепер, якщо працює холодильник, пральна машина, чайник уже не закипить. Або якщо ввімкнути електричну духову шафу — у мікрохвильовці ви нічого не зможете нагріти. 2,5 кВт на квартиру — це дуже мало. Позиція енергозбуту така: хочете, щоб усе працювало - купуйте потужність. У всіх у нас у квартирах потужні прилади, та чомусь тепер їх використання коштує окремих грошей. Це ніби купити автомобіль, а потім кожного разу, як сідаєш за кермо, платити за проїзд дорогою, - обурюється споживач.


Віталій звертався в енергокомпанію — там вказали, що величина дозволеної потужності прописана у договорах із кожним споживачем. Але він нарікає на застарілі «совкові» норми потужності, яких не вистачає.

 


На що не вистачає?

Як ми з'ясували, родина Віталія придбала духову шафу потужністю 2,1 кВт. Вона конфліктує навіть з увімкненим у мережу холодильником класу А+: одночасно два прибори вже, дійсно, не працюють, бо перебирають «ліміт» у 2,5 кВт. Духова шафа у даному випадку — найбільший споживач електроенергії у квартирі.


Позиція «Полтаваобленерго» та «Полтаваенергозбуту» така: перш ніж купити прилади — дивіться, чи вистачить на них потужності, передбаченої договором.


- Купуючи техніку, люди часто не розуміють, чи можна її використовувати в даних конкретних умовах. У нас був випадок, коли споживачі скаржилися на погане енергопостачання, а виявилося, що хазяйка квартири купила 12-кіловатну плиту. Перш ніж купувати електроприлади, подивіться технічні умови та договір на розподіл електроенергії, - коментує Ігор Петрусь, начальник Кременчуцької філії «Полтаваобленерго».


Сучасні двозонні лічильники, які встановлені у близько півсотні багатоповерхівок, дійсно, обмежують потужність, визнає Ігор Петрусь. Це не кременчуцьке нововведення, як думають деякі споживачі, підкреслює він. Усі умови передбачені нормативними документами: це «Кодекс систем розподілу» та розроблені на його виконання «Правила роздрібного ринку електроенергії» (ПРРЕ). Зокрема, ПРРЕ оперують поняттям дозволена (договірна) потужність - «максимальна величина потужності, дозволена до використання в будь-який час за кожним об’єктом споживача відповідно до умов договору».


- Оператор системи розподілу має право, у тому числі, і на обмеження потужності до тієї, яка вказана в договорі, - зазначає Ігор Петрусь.

 

Якою є «дозволена потужність»?

Наш читач повідомив, що його 2,5 кВт у договорі — це ще не нижня межа. Як він з'ясував, у малосімейках на вулиці Довженка на Молодіжному договорами передбачено взагалі по 1,5 кВт. Тож якщо споживання штучно обмежити за допомогою розумного лічильника, людям явно не вистачить на електрочайники чи мікрохвильовки.


У Кременчуці, дійсно, є будинки, де дозволена потужність складає й 1,5 кВт, визнає Ігор Петрусь. У середньому ж дозволена потужність — це 3 кВт на квартиру (будинок). Трапляються випадки, коли, наприклад, приватний будинок ділять двоє власників, але не збільшують величину потужності: тобто ділять 3 кВт — по 1,5 кВт на господарство.


- У Кременчуці в середньому дозволена потужність 3 кВт. Це миттєва величина потужності, яку дозволено використовувати споживачу відповідно до будівельних норм і правил, до проєктного рішення на будинок. Виходячи з цього, забезпечувалося інженерно-технічне рішення підключення комунікацій, у тому числі електроенергії. Відтак використання потужних струмоприймачів, дійсно, може вплинути на збалансованість і стабільну роботу енергосистеми. Тобто якщо ви завтра купите собі електроплиту і захочете нею користуватися, це ще не означає, що існує така технічна можливість користуватися цим електроприводом (якщо будинок при будівництві не комплектувався електроплитами — ред.). Якщо споживач бажає збільшити потужність собі на квартиру (будинок), ці питання обумовлює Кодекс системи розподілу, існує стандартна ставка приєднання (плата — ред.).


- Поясніть, сама величина дозволеної потужності регламентується?


- Регламентується будівельними нормами і правилами. Є певна проєктна потужність на житловий будинок, на будь-яку будівлю. Є будинки більш сучасні, які передбачають установку потужнішого обладнання: тобто, дійсно, на квартиру передбачено і 5 кВт, і 7 кВт. Але якщо ми подивимося на стару забудову, там переважно проєктами передбачено 3 кВт. Повірте, це не така й маленька величина.


- Які прилади можна ввімкнути одночасно, маючи 3 кВт потужності?


- Може спокійно працювати холодильник, освітлення, можна включити ще й кондиціонер: потужність компресора кондиціонера становить 0,4-0,5 кВт. Більше того, обмеження відбувається навіть не при миттєвому досягненні цієї величини (3 кВт), а при її стабільному збільшеному стані в певний час. Грубо кажучи, щоб відбулося обмеження, потрібно включити 2-3 праски одразу. Тому рекомендації споживачам: переглянути режими енергоспоживання і не намагатися ввімкнути декілька потужних електрприладів одночасно. 3 кВт, у принципі, для квартири при нормальному енергоспоживанні більш ніж достатньо. Порахуємо: у вас ввімкнені прилади на 2,5 кВт потужності. Припустимо, що протягом дня ви споживаєте таку потужність 8 годин на день, 30 днів на місяць. При такому споживанні вийде 600 кВт*год. Це якщо квартира споживає постійно по 2,5 кВт протягом 8 годин! Але при нормальному споживанні  (близько 150 кВт*год на місяць) приєднаної потужності навіть 2,5 кВт вам вистачить більш ніж із запасом, - запевняє Ігор Петрусь.


 

На схемі зображене середнє споживання сучасних електроприладів. Хоча є потужніші фени, пилососи, бойлери... Зазирніть у договір, у паспорти приладів — і порахуйте, скільки і на що вам вистачить

Скільки коштує додатковий кіловат?

Якщо ж ви все таки не хочете себе обмежувати і волієте користуватися одночасно кількома приладами з великим «апетитом» — дійсно, доведеться додатково збільшити дозволену потужність. І внести відповідні зміни до договору. Ігор Петрусь підкреслює, що це стандартна практика для всіх енергокомпаній, яка регулюється Кодексом систем розподілу.

Звісно, нас цікавило, скільки це коштує?


Доведеться заплатити за проєкт (проєктній організації, не обов'язково це «Полтаваобленерго»). Вартість проєктування Ігор Петрусь не назвав — за його словами, все залежить від технічного рішення щодо кожного конкретного об'єкта.

Оплата за додаткове приєднання встановлена чітко Нацкомісією, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики на комунальних послуг. НКРЕКП визначає плату за кожну умовну одиницю приєднаної потужності (тобто на кожен додатковий кіловат) по кожній енергокомпанії.


Відповідно до Постанови НКРЕКП від 22 листопада 2019 року № 2460 для споживачів 3-ї категорія надійності) по «Полтаваобленерго» ставка стандартного приєднання складає 1274 грн (без ПДВ), тобто з ПДВ слід доплатити за приєднання 1528,8 грн (за кожен додатковий кіловат). Саме ця ставка переважно застосовується для населення, яке використовує електроенергію для побутових потреб.

Ложка меду

Керівник Кременчуцької філії «Полтаваобленерго» підкреслює, що двозонні лічильники, які обмежують потужність, мають іншу корисну споживачам функцію і дозволяють економити електроенергію при використанні нічного тарифу, який удвічі нижчий за денний (з 23.00 до 7.00).


- Ці прилади обліку можуть диференціювати тариф по зонах залежно від часу доби. Такі програми споживачам були встановлені безкоштовно. Можна розділяти режими роботи приладів і зменшити оплату за спожиту електроенергію. Наприклад, якщо потрібно включити пральну машину, виставити її на таймер. Використовувати дешевшу електричну енергію і розвантажити мережу, - радить Ігор Петрусь мешканцям тих багатоповерхівок, куди дісталися нові лічильники.


Втім, один із мешканців приватного сектору, який добровільно встановив двозонний лічильник, щоб економити, іншим такий прилад не радить... Бо у комплекті з економією йде обмеження потужності, якого не було при використанні звичайного лічильника.




Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 36

222
25 грудня 2019 12:36

не ну это уже открытое нае обман и воровство!
если я включаю эл.приборы суммарно на 5кВт, то и счётчик у меня будет крутиться быстрее, а значит заплачу больше!
посмотрел бы я на реакцию этих уродов если бы им продали пару ботинок с одним шнурком типа завязывайте только один, два сразу можно будет если доплатите...


73 8
0
25 грудня 2019 13:03

что только не придумают лишь бы не модернизировать давно устаревшие "совковые" стандарты. Оптимальное решение чтобы не морочили голову жалобами на пониженное напряжение


43 5
1 457
25 грудня 2019 13:11

Цитата: Marshall
не ну это уже открытое нае обман и воровство!
вы свой договор то читали хоть?


20 20
22
25 грудня 2019 13:14

Всё правильно, сначало надо внутридомовые сети поменять, а потом и мощнось увеличивать, вы думаете от куда пожары в старых квартирах?


24 8
641
25 грудня 2019 13:30

А де можна дізнатися дозволену потужність по будинку, хто знає? 

 

Нема відповіді на питання - якщо людина купує додаткову потужність, хто і за чий рахунок повинен модернізувати внутрішньобудинкові мережі (автоматичні вимикачі, переріз дротів тощо)?


17 1
1 457
25 грудня 2019 13:51

ну автоматы они должны поменять, вы же оплатите увеличение мощности...а вот внутренние кабеля....думаю, пока не загорится менять никто не будет


21 2
592
25 грудня 2019 14:47

Цитата: Karapyz

Всё правильно, сначало надо внутридомовые сети поменять, а потом и мощнось увеличивать, вы думаете от куда пожары в старых квартирах?

А кто должен их менять ?

 

Есть предложение, у нас плохие дороги, давайте с 60, не до 50, а до 25 ограничем. Логика ж такая ? Вместо того, чтобы сделать чтото нормальное, проще поставить делиный запрет.

 

А ПОЭ надеюсь все дружно отправятся в ад. Причем как от владельца/начальства, так и до рядовых уродов, сидящий в каждом кабинете.


32 3
150
25 грудня 2019 14:48

Так стоп, с этим счетчиком подключить сварочный апарат не получится?))


10 4
0
25 грудня 2019 14:58

Цитата: Ghost
чтобы не морочили голову жалобами на пониженное напряжение

Или повышенное ... у моих соседей стоит в квартире защита от скачков напряжения. Хоть раз в вечер, но выбьет ... выше 250 В
Цитата: Кавоман
1. де можна дізнатися дозволену потужність по будинку, хто знає?
2. Нема відповіді на питання ...

1. В советском ордере на квартиру. Или в старых договарах с ПОЭ. В крайнем случае абон отдел.
2. Есть ответ в статье - за ваш счет, кроме счетчиков с ограничением.

У меня в квартире ограничение 3 квт (по бумаге, без счетчика). И в квартире отключен газ. Поэтому электрочайник, электроплита (2 блина на 1 и 2 кВт) и стиралка разнесены по времени. И пока тьфу, тьфу ... семья 4 человека.
Бойлера нет, микроволновка совместима со всем в принципе.
За кордоном, куда я сбежал с Украины, на квартиру подается 3 фазы и 22 кВт. Но это уже другая история.
В Кремне часто не понимают, что свое жилье - это не "делаю что хочу", а "делаю в рамках разрешенного, без ущерба для других".
ПОЭ тоже "молодцы", не заинтересованы в увеличении потребления (прибыли), а обворовать прямо здесь и сейчас. И потом снова изменить правила игры.


16 2
22
25 грудня 2019 15:02

[quote=ankrem]

 

 

Есть предложение, у нас плохие дороги, давайте с 60, не до 50, а до 25 ограничем. Логика ж такая ? Вместо того, чтобы сделать чтото нормальное, проще поставить делиный запрет.

 

Просто надо знать, кто за что отвечает. Причём тут дороги? Як то кажуть, ляп, аби не мовчки.

 


4 28
0
25 грудня 2019 16:14

 

Цитата: Кавоман

Нема відповіді на питання - якщо людина купує додаткову потужність, хто і за чий рахунок повинен модернізувати внутрішньобудинкові мережі (автоматичні вимикачі, переріз дротів тощо)?

 

За все що до лічильника відповідає постачальник. В оплату за додаткову потужність і входить заміна обладнання та кабелів при необхідності, але вам можуть відмовити у збільшенні, або заропонувати знайти ще n-ну кількість сусідів бажаючих докупити потужність.


5 0
875
25 грудня 2019 17:02

Не включайте одночасно і все буде добре. Це в першу чергу безпека. 



Цитата: Sanay
Так стоп, с этим счетчиком подключить сварочный апарат не получится?))
Все получится, если на площадке на клемы накинуть smile


6 2
592
25 грудня 2019 18:19

Цитата: Karapyz

 

Просто надо знать, кто за что отвечает. Причём тут дороги? Як то кажуть, ляп, аби не мовчки.

 

Вы если за хлебушком придете, а вам продадут только четвертинку. Вы им говорите, у меня сегодня родтсвенники приехали, и надо хлеба 2 буханки. А ответ, ну сходите на хлебокомбинат, напишите заявление, они расмотрят, потом вы заплатите за услугу, за расмотрение, за еще чтото, и через два месяца сможете забрать хлебушек. Как вам ?

Или снова связь не ловите ?


26 1
738
1
25 грудня 2019 18:58

 Обслуговуючі компанії, Якщо захочуть, то можуть зробити все.  Чого ж тоді теплоенерго не може прикрутити подачу тепла на теплоносіях? На вулиці тепло і в квартирах дуже жарко. Відкриті вікна. Навіщо так "жарити" оселі? Пам, ятаю, як колись фахівець цієї галузі пояснив, що не можна прикрутити систему опалення до мінімуму, бо тоді вона може не запуститися. , Не встановлено на носіях такого  механізму. Будем топити на усі 100! А, виходить, що можна усе зробити і налагодити так, як вигодно чиновникам, і електропостачання тому  приклад!


11 1
1 457
25 грудня 2019 19:30

Цитата: Туся
що можна усе зробити
с отоплением именно на тэц неможна. Можно в доме прставить регулирующий узел и экономить тепло на дом, и регулировать тоже. 



И то еще еопрос по температуре обратки будет если на всех домах будут такие регуляторы стоять


2 3
938
25 грудня 2019 20:48

В батьків у іншому місті вже 10 років стоїть 3 зонний, в них електроплита і електроопалення, тому від щитка самі протягували кабель на таймер опалення. Лічильник без отсєчки

Років 8 і я хотів 3-х зонний. Купив вже запрограмований в тому ж місті, з сертифікатом. Повіз нашим - ті носом ворочають, кажуть треба в Полтаву на провєрку. Поїхала жінка в Полтаву - там придумали легенду що якоби в різних областях по різному прошивають, тому той сертифікат не годиця. Вобщем придумали отмазку щоб втіхаря поставити мені отсєчку. Я прикинув що економія з 3-х зонним не стоїть тих незручностей що я отримаю


8 0
0
25 грудня 2019 21:09

Не ну надо киловатт 15 на квартиру сделать, нельзя ограничивать свободу и демократию жителей квартир. А потом чтобы от перегруза сгорели все электрокоммуникации в доме, а жители сидели и репы свои чухали в темноте, как восстановить их, потому что по Закону о ЖКХ все коммуникации дома в коллективном имуществе всех владельцев квартир, то есть совладельцев дома. Ума бы добавилось, хотя вряд ли.



Договоры подписываете же. Вы их хоть читаете? Может там дарственная квартиры или "авось" как всегда? Тут ругать Облэнерго легко, а на деле как-то решить в свою сторону, законы почитать, нормативные акты, сходить в контролирующие инстанции или повозмущаюсь в комментариях и само пройдёт как-то?


5 12
1 457
25 грудня 2019 21:32

Цитата: Nurnberg
аконы почитать, нормативные акты
ну если ПОЭ дает добро на увеличение мощности, они же понимают к чему это может привести? Я например автоматы на щитке не за свой счет покупаю, это хозяйство не моё, я плачу эксплуатационные затраты каждый месяц. Там с дома в год очень приличные деньги выходят. Так что не надо рассказывать, что внутридомовой силовой кабель и коммутационная аппаратура, это моя собственность.


5 1
0
26 грудня 2019 00:54

Цитата: antikola

Цитата: Marshall
не ну это уже открытое нае обман и воровство!
вы свой договор то читали хоть?

Дурне питання. 
Ну прочитав, а що далі? Маєте сраву з монополістом! Або підписуй, або нічого не отримаєш...........



Цитата: Nurnberg

Не ну надо киловатт 15 на квартиру сделать, нельзя ограничивать свободу и демократию жителей квартир. А потом чтобы от перегруза сгорели все электрокоммуникации в доме, а жители сидели и репы свои чухали в темноте, как восстановить их, потому что по Закону о ЖКХ все коммуникации дома в коллективном имуществе всех владельцев квартир, то есть совладельцев дома. Ума бы добавилось, хотя вряд ли.



Договоры подписываете же. Вы их хоть читаете? Может там дарственная квартиры или "авось" как всегда? Тут ругать Облэнерго легко, а на деле как-то решить в свою сторону, законы почитать, нормативные акты, сходить в контролирующие инстанции или повозмущаюсь в комментариях и само пройдёт как-то?

Пиши преЗЕденту! Той на раз все вирішить.


8 3
1 457
26 грудня 2019 08:26

Цитата: dabgu
Ну прочитав, а що далі?
причем тут монополист, в договоре прописана разрешенная мощность, все что выше- либо отрубается, либо покупается сколько вам необходимо. 


1 7
0
26 грудня 2019 09:31

ПОЕ, звичайно, ще ті жуки, але в даному випадку обмеження це вимоги ДБН, якими квартири в будинках по розрахункових навантаженнях умовно поділяються на види та рівні елктрифікації. Ці види та рівні мають відповідні їм нормативні  навантаження. Так, що навіть якщо ви й захочете доплатить за зайві кВт, не факт що вам дозволять. Тому що розрахунок навантажень вашого будинку не дасть це зробити, бо буде вище нормативу. 


2 1
592
26 грудня 2019 10:25

Цитата: Daniel Mroz

ПОЕ, звичайно, ще ті жуки, але в даному випадку обмеження це вимоги ДБН, якими квартири в будинках по розрахункових навантаженнях умовно поділяються на види та рівні елктрифікації.

 

Из приведенного рисунка, 2 обычных прибора уже привышают эту норму.

Может норма не сильно адекватна и устарела ? И требуется проводить модернизацию сетей, в том числе и домовых ?

С заводами уже выжали все что можно, КрАЗ, и ему подобные яркие примеры. Только под снос. 

ПОЭ ждет эта же участь....


3 0
0
26 грудня 2019 11:40

Цитата: ankrem
Может норма не сильно адекватна и устарела ?
ДБН 2010 року


2 2
0
26 грудня 2019 14:03

Цитата: antikola

Цитата: Nurnberg
аконы почитать, нормативные акты
ну если ПОЭ дает добро на увеличение мощности, они же понимают к чему это может привести? Я например автоматы на щитке не за свой счет покупаю, это хозяйство не моё, я плачу эксплуатационные затраты каждый месяц. Там с дома в год очень приличные деньги выходят. Так что не надо рассказывать, что внутридомовой силовой кабель и коммутационная аппаратура, это моя собственность.

А чья собственность, Советского союза?


1 1
1 457
26 грудня 2019 15:36

Цитата: Nurnberg
А чья собственность, Советского союза?
не моя, это точно! где там зоны разграничения не знаю, но мои автоматы на площадке бесплатно меняли электрики житлорембутсервис. Не я же!


1 0
94
26 грудня 2019 16:15

Цитата: Кавоман
А де можна дізнатися дозволену потужність по будинку, хто знає? 

Гляньте договор с Полтаваоблэнерго - там указано, в соответствии с проектом на дом.  А вообще по многоэтажкам постройки до 2010 (+- пару лет могу ошибаться) года где то то 3 квт. Все что новее - 5 квт. это стандарт.



Цитата: antikola
не моя, это точно! где там зоны разграничения не знаю, но мои автоматы на площадке бесплатно меняли электрики житлорембутсервис. Не я же!

 

Ваши автоматы после электросчетчика.  Все что до, хоть и стоят в электрощитке возле квартиры - не ваши, а облэнерго.


1 0
1 457
26 грудня 2019 17:31

Цитата: pro
а облэнерго.
вот тут и вопрос, силовой кабель по дому, предохранители и т.д до моего счетчика это ПОЭ или житлорембуда?


1 0
0
26 грудня 2019 18:45

Цитата: antikola
вот тут и вопрос, силовой кабель по дому, предохранители и т.д до моего счетчика это ПОЭ или житлорембуда?

Сейчас быстро не найду ссылки на документы, но до счетчика и сами счетчики точно ПОЭ (дочерняя компания). И только оно.
Автоматы после счетчиков уже обслуживающей компании.


2 0
0
26 грудня 2019 21:41

Цитата: antikola

Цитата: pro
а облэнерго.
вот тут и вопрос, силовой кабель по дому, предохранители и т.д до моего счетчика это ПОЭ или житлорембуда?


Так коммуникации дома чьи, совладельцев квартир или управляющей компании, или ОСМД, которые эти совладельцы наняли для обслуживания коммуникаций, инженерного оборудования и придомовой территории? 

Квартира хоть Ваша или тоже Житлорембудсервиса?))


0 1
1 457
27 грудня 2019 06:05

У нас нет осмд, есть управояющая компания. Еще раз повторю. Если поэ выдаст вам разрешение на увеличение мощности и вы за это заплатите, то при перегрузе силового кабеля в доме кто будет виноват, вы или управкомпания или контора, которая выдала разрешение на увеличение? Так понятней вопрос вам будет?


1 0
0
27 грудня 2019 09:25

Цитата: antikola
Если поэ выдаст вам разрешение на увеличение мощности

Для того, щоб вони видали дозвіл потрібно буде виконати техумови, в яких буде розраховано всі навантаження. Якщо силовий кабель в будинку не відповідає навантаженню ,його треба буде замінювати власним коштом. Ніхто вам не дасть дозвіл , якщо кабеля не годяться. Ну хіба що за хабар.


2 0
1 457
27 грудня 2019 10:24

Цитата: Daniel Mroz
розраховано всі навантаження. Якщо силовий кабель в будинку не відповідає навантаженню ,його треба буде замінювати власним коштом. Ніхто вам не дасть дозвіл , якщо кабеля не годяться
так смотря как будут считать нагрузку, по договору она допустим по 3 кВт на квартиру, а по факту в квартире приборов , которые могут быть включены оновременно на 8кВт. Так что такие подсчеты до одного места. Сомнительно что поэ не даст разрешение за ваши деньги, про замену кабеля это к управляющей компании есть эксплутационные затраты например, есть текущие и плановые ремонты, куда кстати можно отнести замену силового кабеля. При желании за 40-50 лет эксплуатации доказать, что изоляция пришла в негодность-не сложно. 


1 1
0
27 грудня 2019 11:12

Цитата: antikola
про замену кабеля это к управляющей компании есть

ПОЕ вам видасть техумови, що треба зробити для того, щоб збыльшити навантаження. Там будуть пункти 1,2,3 і т.д. Коли ви підете до управлячої компанії з вимогою чи проханням замінити силовий кабель, то ваш пошлють куди подалі і скажуть, що за умовами договору вони  не зобовязані фінасувати збільшення навантаження в окремій квартирі. І залишиться у вас 2 варіанти, або все робити власним коштом або агітувати сусідів та виконувати техумови вскладчину. 


2 1
1 457
27 грудня 2019 11:40

Цитата: Daniel Mroz
з вимогою чи проханням замінити силовий кабель
так вы не пояснили , как поэ считает нагрузку по квартирам? по договорам или обходит и пересчитывает приборы? Для начала пусть тогда заставят уменьшить нагрузку тех,у кого она превышена , например, а потом уже ставить в пункт моего ТУ, о кабеле. Есть еще норма на дом. Она соблюдается в данный момент? Есть состояние кабеля, сопротивление изоляции, протоколы проверок, и срок его эксплуатации-это соблюдается? Так что не надо нагружать лично меня. Для начала нагрузите себя(поэ) и управляющие компании у которых на балансе дом. 


1 1
0
30 грудня 2019 12:03

Цитата: antikola
Для начала нагрузите себя(поэ)

Я не співробітник ПОЕ, але маю досвід підключення новобудови і будинку після реконструкції. І як працює ПОЕ знаю не теоретично, а на практиці. Попробуйте з ними "повоювати" і розказати їм про ... состояние кабеля, сопротивление изоляции, протоколы проверок, и срок его эксплуатации... Більше нормативу по виду та рівню електрифікації по вашому  будинку вони вам не подадуть. І управляюча компанія не буде фінансувати роботи по збільшенню вам навантаження. Це правда життя. 


0 0
1 457
30 грудня 2019 12:51

Цитата: Daniel Mroz
Це правда життя. 
така правда й буде, як всім байдуже....


1 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх