Побитий невідомими активіст Олег Філіпас пообіцяв назвати імена тих, хто впливає на хід розслідування

22.05.2018, 17:05 Переглядів: 6 321

  

Каже, що зробить це під час сесії міської ради, яка відбудеться 30 травня

Сьогодні, 22 травня кременчуцький активіст Олег Філіпас, якого побили 29 квітня у власному будинку на вул.Сумській провів прес-конференцію щодо стану свого здоров’я та занепокоєння ходом справи у поліції. Відбулася зустріч на місці, де й було скоєно розбійний напад:


  


- Я ще раз хочу підтвердити свою позицію: це виключно політична розправа. Ніяких суперечок по майну, ніяких майнових забов’язань чи грошових забов’язань перед кимось у мене немає. Хочу сказати у відповідь на заяву Віталія Ботвини, начальника Кременчуцької поліції: якщо він найближчим часом не надасть факти, які, як він каже, в нього є, якісь докази про те, що в мене є нібито з кимось майнова суперечка з приводу цієї спадщини, то я вимушений буду на сесії, 30 травня, зробити аргументовану заяву, у якій доведу, що пан Ботвина, скоріше за все, не виконує свої професійні обов’язки належним чином і, скоріше за все, він виконує чиїсь вказівки з іншої сторони, які йому надають люди, як правильно маніпулювати цією справою. 



Олег Філіпас також впевнений, що посадові особи впливають на хід розслідування поліції. Називає їх організованим злочинним угрупованням при владі, яке наводить аргументи на свою користь методом насилля. Активіст вважає, що ці люди ззовні керують діями Віталія Ботвини. 30 травня на сесії міської ради О.Філіпас обіцяє зробити заяву і назвати прізвища цих людей. 


А поки активіст дякує лікарям, які допомогли йому одужати. 



Теща Олега Філіпаса, яка стала свідком дій розбійників, згадувала події того дня. За словами Ніни Павлівни, зловмисники бігли через двір сусідів. Час для нападу також обрали вдало, позаяк сусідів у той момент не було:


 


- Я стояла з грабельками, гарна квітка у мене росте, стою милуюся. Перескочили вони через паркан, через полуницю, біжать. Я кажу їм: «у чому справа?». Вони одразу в хату. Я слідом за ними побігла, вони вже почали його бити. Я почала кричати. Їх троє було: один з дубинкою, другий з кийком, а третій не знаю з чим. Два здорових, високих дебелих хлопці. Скакали по сходах - навчені вже. Я кричала не своїм голосом. Два там, третій вискочив і мене балончиком. Кричу, не можу дихать. Я його грабельками, не знаю, чи вдарила. Він штовхнув мене в коридор, я вискочила, мені погано стало. А як вийшли, він на мене ще й пістолет наставив, сказав, що буде стріляти.


 

Паркан із сусідами, через який перескочили зловмисники


 

Фото з кімнати, де били Олега Філапаса


За словами начальника Кременчуцького відділу поліції, Віталія Ботвини, слідство щодо побиття Олега Філіпаса триває. Розглядають та відпрацьовують усі версії нападу:

 


- Слідство вивчає справу всесторонньо. Я не даю оцінку прерогативі конкретних версій. Я назвав їх кілька. Всі ці версії мають місце. Майнова версія має право бути. Це не лише ця спадковість. Можливо, є справи минулих років, можливо, це пов’язано з теперішньою його підприємницькою діяльністю. Якщо у Олега Філіпаса є питання щодо справи, нехай іде до слідчого, заявляє клопотання. Якщо людині потрібен результат. Є декілька версій, слідчий відпрацює їх усі. 


Також, за словами Віталія Ботвини, вірогідність розкриття злочину становить 70%. 

Фото: Александр Попенко
Автор: Юлия Волынская Фото: Александр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх