Міністр соцполітики Рева заявив, що пенсійний вік «не підвищуватиметься принаймні 10 років»

4.04.2018, 17:02 Переглядів: 4 024

 

Друга частина фрази — через 10 років знову доведеться повертатися до цього питання. Тобто всім, кому менше 50, радіти рано

Андрій Рева заявив, що пенсійний вік «не підвищуватиметься принаймні 10 років». Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики. За його словами, відтермінувати необхідність підвищення пенсійного віку дозводила проведена пенсійна реформа.


«За прогнозами демографів, через 10 років нам доведеться знову повертатися до цього питання», - зазначив Міністр.


Разом із тим, як йдеться у повідомленні Мінсоцполітики, Міжнародний валютний фонд наполягав на підвищенні пенсійного віку для українців. Натомість Уряд запропонував диференційовану систему виходу на пенсію в залежності від страхового стажу.


«Якщо я працюю 35 років, я повинен мати можливість в 60 років піти на пенсію. А мій колега 15 років працює. Чому ми повинні з ним разом йти у 60 років? Я більше працював, а значить моя робоча сила більше зносилася, тому я повинен піти раніше, бо мій вік немічності раніше настає. А він не працював так інтенсивно – значить піде пізніше», – пояснив Андрій Рева.


Урядовець також зазначив, що переконати МВФ у правильності такого підходу було не складно, адже спілкування відбувалося мовою цифр та розрахунків.


Нагадаємо, в результаті пенсійної реформи мінімальний страховий стаж, необхідний для виходу на пенсію, підвищили з 15 до 25 років. Поступово поріг страхового стажу, необхідного для виходу на пенсію, підніматиметься, і в 2028 році сягне 35 років.

Запроваджений так званий «гнучкий коридор» виходу на пенсію залежно від страхового стажу: хтось піде на пенсію в 60, хтось - у 63, хтось — у 65. Разом з тим, передбачено, що людина, маючи 40 років страхового стажу, може йти на пенсію незалежно від віку, але ця норма вводиться в дію з 2028 року.


Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: Беларуская Праўда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх