ЦВК підтвердила проведення президентських виборів

22.02.2014, 19:16 Переглядів: 1 674

Але голова ЦВК просить змін до бюджету, аби з'явилися гроші на їх проведення

ЦВК готовий до проведення виборів, повідомляє ТСН.

 

Основною проблемою для проведення позачергових президентських виборів, які Верховна Рада призначила на 25 травня, є відсутність фінансування. Про це заявив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

 

"Виборчий процес таких виборів почнеться на початку наступного тижня. Головним проблемним питанням, яке необхідно вирішити для їх проведення, є виділення фінансових коштів з державного бюджету України, оскільки на 2014 рік відповідні асигнування Центральної виборчої комісії не передбачені. Тобто необхідно вести мову про внесення змін до закону про бюджет" , - заявив він. При цьому йому важко назвати суму, яка буде потрібно для проведення цих виборів. "Я думаю , що ми в понеділок готові будемо назвати вже точну цифру" , - зазначив глава ЦВК.

 

За його словами, інших проблем для проведення 25 травня позачергових президентських виборів немає.

 

"На даний момент інших проблемних аспектів я не бачу. ЦВК продовжує працювати, як і працювала досі, в штатному режимі", - сказав він.

 

Охендовський також констатував , що проблемних питань з законом про вибори президента на даний момент немає.

 

 

"Чинний закон про вибори президента України дозволяє провести вибори відповідно до Конституції України та міжнародних стандартів. За цим законом були проведені вибори в 2010 році, він отримав схвальні оцінки міжнародного експертного співтовариства. Я думаю , що за цим законом вибори провести цілком можливо" , - зазначив він.

 

За словами Охендовського , постанови Верховної Ради про призначення позачергових президентських виборів достатньо , щоб ЦВК приступив до виконання даного рішення парламенту.

 

"Відповідно до чинного закону про вибори – так. Я думаю, що ЦВК в понеділок збереться на робочих місцях, ми проведемо нараду і узгодимо всі необхідні для проведення виборів дії", - сказав він.

 

Джерело

Автор: Dolli
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх