Анатолій Гриценко: Зміцнювати обороноздатність та посилювати армію можна без введення воєнного стану

3.12.2018, 14:00 Переглядів: 1 508

 

Лідер “Громадянської позиції”, екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко розповів українцям, чи варто було запроваджувати воєнний стан в державі

На переконання Анатолія Гриценка, запроваджувати воєнний стан в Україні було потрібно не на 5-му році військового протистояння, а навесні 2014 року.


“Чому воєнний стан не ввели в 2014 році, це питання справді турбує всіх. Бо саме тоді була широкомасштабна загроза. І тобі було анексовано Крим, захоплено наші території. Прямо скажу, що це питання вже до прокурорів та для слідчих. Тому що, за бездіяльність треба буде відповідати”, - зазначив Анатолій Гриценко.


За словами лідера “Громадянської позиції”, відповідальна влада повинна заспокоїти суспільство, а не сіяти паніку.

“Я хотів би, щоб наші люди відчували себе в спокої, а не в паніці. Дуже хотів би, щоб влада генерувала не істерику, а навпаки — впевненість. І відчуття, що людям буде нормально та спокійно. Навіть, якщо існує воєнна загроза. Люди заслужили на це. Вони сплачують податки, вони підтримують свою державу, і тому держава повинна показати, що вона по-перше буде уникати конфліктних ситуацій. По-друге, буде захищати наших солдат, моряків, які зараз потрапили в полон. По-третє, зробить все для того, щоб люди знали, що вони можуть спати спокійно. Щоб мама знала, що її дитина може спати спокійно”, - наголосив Анатолій Гриценко.

Він також висловив сумнів відносно того, що запровадження воєнного стану — панацея для зміцнення обороноздатності держави та посилення армії.


“Чи потрібний воєнний стан, щоб зміцнити обороноздатність? Я не впевнений. Тому що насправді все, що запропонував чинний президент, можна зробити без оголошення воєнного стану. І підняти рівень бойової готовності, і сконцентрувати зусилля, і дати більше коштів на підтримання солдата армії, інших силових структур”, - вважає Анатолій Гриценко.



Він також наголосив, що запровадження воєнного стану не повинно жодним чином обмежувати права і свободи українців.

“Зараз рішення вже прийняте. Його треба реалізовувати так, щоб по-перше — не були обмежені права і свободи нас, українців, яких держава повинна захищати. А по-друге, щоб це завершилося таки зміцненням обороноздатності, а не тільки розмовами про перенесення виборів і всякими ігрищами, щоб утриматись довше в кріслі. Це дуже важливо”, - підкреслив Анатолій Гриценко.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх