Депутати пропонують внести зміни в інвестдоговір на «Поле чудес» у Кременчуці

3.12.2018, 13:45 Переглядів: 2 226

Пропонують  включити пункти, за якими угоду можна буде розірвати в односторонньому порядку якщо інвестор не будує об’єкт альтернативної електроенергетики

Третього грудня на засіданні депутатської комісії з питань ЖКГ депутати Олександр Кальченко та Оксана Піддубна звернули увагу на питання про затвердження інвестиційного договору на земельну ділянку прощею 150 га. Це територія ліквідованого індустріального парку «Центральний». Нагадаємо, виконком швидко провів конкурс, відповідно до якого передбачається на цій ділянці об’єкту альтернативної електроенергетики – сонячної електростанції. Земельну ділянку пропонується передати переможцю конкурсу – ТОВ «Нове тепло» на 49 років.



Наразі ж, як зазначили Кальченко та Піддубна, проект договору не передбачає умов для його розірвання, навіть якщо інвестор не виконує свої зобов’язання і нічого не будує. Раніше на таку саме проблему з договором звернув увагу член виконкому на громадських засадах Анатолій Шабала та висловив сумнів у тому, що об’єкт альтернативної енергетики буде насправді збудований, і амбітний проект не чекатиме така сама участь, як з індустріальним парком.

 

Оксана Піддубна запропонувала внести зміни в проект інвестдоговору на передбачити можливість його розірвання в односторонньому порядку (міською радою), якщо інвестор не будує об’єкт альтернативної електроенергетики.

 

- Місто на те, що інвестор будуватиме,  ніяк вплинути не може, - погодився Павло Бедрацький, заступник директора КП «Кременчук Інвест», яке готувало інвестиційний конкурс.

 

Однак зазначає, що об’єктом інвестування є земельна ділянка, а не сам об’єкт будівництва.  І головне для міста, щоб інвестор за неї платив.

 

Депутат Геннадій Іванян поцікавився проектом договору на оренду земельної ділянки – але його депутатам так і не надали.


 

Фактично депутати затвердять кота в мішку – інвестдоговір, який не гарантує будівництва, проте дає право на оренду ділянки терміном 49 років. І невідомо, скільки грошей отримає за це Кременчук. Імовірно, пропозицію Піддубної відхилять - як не проголосувала за неї комісія з питань ЖКГ. 


- На розгляд сесії, - зауважив голова комісії Віталій Котляр. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх