П’ятий Президент: мільярдер і володар Білого дому

14.06.2014, 14:30 Переглядів: 11 639

П’ятий Президент: мільярдер і володар Білого дому

7 червня відбулася інавгурація п’ятого Президента України. Ним став Петро Порошенко – український мільярдер, учасник Помаранчевої революції (2004 р.) та Революції гідності на Майдані (2013-2014рр.).

У політиці Петро Порошенко пройшов досить довгий шлях (1998-2014), який дає підстави вважати його політичним конформістом – бо він був членом кількох партій-антагоністів, які формально сповідували абсолютно протилежну ідеологію (СДПУ(о), Партія регіонів, НСНУ (Народний Союз Наша Україна). Крім того він має власну, щоправда, напівміфічну партію «Солідарність».


Петро Порошенко активно підтримував Помаранчеву революцію 2004 року. Зважаючи на те, що він був на той час фактично найбагатшим соратником Віктора Ющенка (та його кумом), журналісти припускали, що саме Порошенко активно фінансував Майдан 2004 року.


У 2013 історія повторилася. Петро Порошенко активно підтримав Майдан 2014 року. Причому не лише морально. В інтерв’ю «Новій газеті» від визнав, що «спонсорує революцію їжею, водою, дровами».


Саме під час Революції гідності на Майдані рейтинги Петра Порошенка стали стрімко зростати. Якщо восени 2013 року соціологи давали йому лише 4%, то навесні 2014 року він почав виборчу кампанію з ефектного старту – понад 32% підтримки виборців. За версією «Телеграфа», ключову роль у формуванні рейтингів пана Порошенка відіграв його власний «5 канал» – адже саме звідти українці вчасно, дозованими порціями, дізнавалися про конструктивну діяльність Петра Порошенка на Майдані – і як він видерся на бульдозер, щоб зупинити бійку під Адміністрацією Президента, і з ким із європейських лідерів зустрічався, і яких українських активістів Майдану витягував з райвідділів міліції та доправляв до лікарень. Тож на початок президентських перегонів країна вже мала сформований ЗМІ образ конструктивного активіста Майдану Петра Порошенка. За цей образ народ і проголосував. Бо Петру Порошенку вдалося протягом перегонів не наробити помилок та не зруйнувати симпатичний імідж. Він зробив лише три серйозних «прокола» – це зустріч у Відні з одіозним олігархом Фірташем, на якого полює ФБР; демонстративна відмова від дебатів з Юлією Тимошенко, чим він позбавив виборців права спостерігати його «живцем»; некоректна поведінка щодо ведучого програми Шустер Life Савіка Шустера. Виборці помітили лише дві перші помилки фігуранта. І фактично не звернули увагу на історію з останнім прямим ефіром 23 травня, коли кандидат Порошенко, пославшись на щільний графік, письмово відмовився від участі у Шустер Life, де його чекала Тимошенко, і того ж вечора, у той же час, не зважаючи на «щільний графік», прийшов на шоу «Свобода слова», де не було Тимошенко. За версією «Телеграфа», історія з прямими ефірами 23 травня демонструє, яким чином новообраний Президент надалі спілкуватиметься з «правильною» та «неправильною» пресою.


Невід’ємна частина життя Петра Порошенка – бізнес. Тут він відзначився як жорсткий та водночас дипломатичний підприємець. Характеризується як особа, яка націлена на результат і використовує для його досягнення будь-які методи. Найвідоміший серед його активів – кондитерський концерн Roshen. Шоколадом Петро Порошенко почав займатися ще на початку 90-х років. Через цей «шоколадний» бізнес на початку 2000 років журналісти іноді фамільярно називали Порошенка «шоколадним зайцем». Втім «зайчик» зміцнів і виріс. Наразі його частіше називають «шоколадним бароном» та «шоколадним королем».


Серед українських бізнесменів-політиків Петро Поршенко фактично першим у 2005 році відгукнувся на заклик президента Ющенка відокремити бізнес від політики. Він заявив, що передав свій концерн «Укрпромінвест» в управління батьку, Олексію Порошенку. Втім, вороги стверджували, що це «відокремлення» відбулося лише формально.


Наразі Петро Порошенко пообіцяв, що після обрання на пост президента він продасть протягом року весь свій бізнес – крім «5 каналу».
Президентом Петро Порошенко вже став. Чи продасть він свій бізнес – побачимо.


Поки тривали виборчі перегони, «ТелеграфЪ» розповідав читачам про політика та бізнесмена Порошенка. Сьогодні трохи розповімо про родинне життя п’ятого Президента України.

$1,3 млрд
так оцінив статки Петра Порошенка журнал Forbes Україна станом на червень 2014 року. Фігурант посів 6 місце у списку найбагатших громадян України. 1,6 млрд. доларів – так оцінював статки Петра Порошенка журнал Forbes Україна у 2013 році. Тоді фігурант посів друге місце у рейтингу топ-20 найбагатших народних депутатів України. Випередив нардепа Порошенка лише нардеп Новінський – у нього знайшлося 1,9 млрд. доларів.

Довідка «Телеграфа»


Петро Олексійович Порошенко: народився 26 вересня 1965 року у Болграді, Одеської області. Згодом родина переїхала до Бендер Молдавської республіки. Батько – Олексій Іванович – спершу керував управлінням сільгосптехніки, потім обіймав посаду директора заводу. Наразі – генеральний директор родинного концерну Порошенків «Укрпромінвест».


Петро Порошенко у 1989 році закінчив з відзнакою (червоний диплом) Київський університет ім. Шевченка, факультет міжнародних відносин та міжнародного права. У 1984-1986 рр. служив в армії. Після закінчення університету навчався в аспірантурі університету. У 1992-му захистив кандидатську дисертацію, кандидат юридичних наук. Після захисту кандидатської зайнявся бізнесом – почав ввозити до України какао-боби. Далі розширював свою бізнес-імперію та займався політикою.


26 травня 2014 року виграв виборчі перегони і став п’ятим президентом України.

 

хата для тата


Білий дім Петра Порошенка


У селі Козин на Київщині родина Порошенків побудувала величезний маєток. За білий колір та зовнішню схожість з Білим домом у Вашингтоні народ назвав його Білим домом. Перше повідомлення про будівництво маєтку опублікувала «Українська правда» ще у 2007 році.


А у 2011-му подружжя Порошенків скаржилось, що будинок все ще не завершений. Загалом, будівництво тривало 10 років.


Маєток Порошенків зведений на території колишньої бази відпочинку «Чайка», яка належала київській кондитерській фабриці ім. Карла Маркса. А сама кондитерська фабрика ім. Карла Маркса належить наразі родинному концерну Порошенків «Укрпромінвест». Тож база відпочинку пролетаріату плавно перетворилася на родинний маєток капіталіста. До речі, земельна ділянка під маєток була оформлена не як приватна садиба, а на ТОВ «Спортивно-оздоровчий комплекс Літо-2000».

 

П’ятий Президент: мільярдер і володар Білого дому

Це – Білий дім у Вашингтоні. Тут живуть американські президенти

 

П’ятий Президент: мільярдер і володар Білого дому
Це – Білий дім у селі Козин. Тут житиме родина п’ятого Президента України Петра Порошенка

 

П’ятий Президент: мільярдер і володар Білого дому
Це – один із вцілілих будиночків старої бази відпочинку «Чайка». Тут жили робітники кондитерської фабрики ім. Карла Маркса

 

Родина Порошенків: «Тато – голова і авторитет»

 

«Без сумніву, в сім’ї підтримується імідж тата, тому що тато – голова і авторитет. Те, ще говорить і робить тато, має без зайвих слів виконуватися. Всі мають його слухати. Це закон, і це не обговорюється», – сказала Марина Порошенко, дружина Петра Порошенка, в одному з ранніх інтерв’ю ТаблоID.

 

 

Дружина Петра Порошенка – лікар-кардіолог, медінститут закінчила з червоним дипломом, одразу після цього захистила кандидатську. Наразі – домогосподарка, головним своїм обов’язком вважає виховувати дітей та підтримувати чоловіка у всіх його проектах.

 

П’ятий Президент: мільярдер і володар Білого дому

Петро Порошенко і Марина Переведенцева познайомились на студентській дискотеці у 1983 році. Марина вчилася у Київському медінституті, Петро – у Київському університеті ім. Шевченка. Обоє стверджують, що то було кохання з першого погляду. Юний Петро Порошенко проявив неабиякий смак, обираючи перший подарунок для Марини – він подарував їй не банальну обручку з банальним діамантом, а картину Коновалюка. Коштувала картина 78 рублів – у 1983 році для студента то були страшні гроші, адже флакон найліпших французьких парфумів на той час коштував лише 50 рублів.
То була справді любов. «Любовь с интересом». Нагадаємо, Петро Порошенко приїхав до Києва з маленького містечка Бендери. А Марина була красунею-киянкою, дочкою заступника міністра охорони здоров’я УСРС, радника Посла СРСР у Монголії Анатолія Переведенцева

П’ятий Президент: мільярдер і володар Білого дому

Родина Порошенків має чотирьох дітей. Це старший син Олексій, молодший син Михайло і сестри-двійнята Євгенія та Олександра. Хрещений батько двійнят – Віктор Ющенко. Петро Порошенко був присутній на пологах, коли народилися дівчата. Наразі вони повернулися з Британії, де рік вдосконалювали свою англійську. Крім інших чеснот сестрички ще й на пару грають на фортепіано. А малий Михайло захоплюється хореографією, нещодавно у складі ансамблю «Кияночка» танцював аж на сцені Опери

 

П’ятий Президент: мільярдер і володар Білого дому

Олексій Порошенко – визнана «гордість родини». Закінчив Інститут міжнародних відносин КНУ ім. Шевченка (2008 рік, спеціальність «Міжнародний бізнес»), Лондонську школу економіки і політичних наук, Міжнародну бізнес-школу у Франції. Наразі – чинний депутат Вінницької облради. Одружений, має дружину Юлю, 6 червня, за добу до інавгурації Порошенка-старшого, у них народився син.

 

П’ятий Президент: мільярдер і володар Білого дому

Петро Порошенко з журналістами "Телеграфа" Вікторією Мудрою та Світланою Шолоховою (зараз працює і проживає в Італії) кілька років тому в Одесі на День гумору.

Автор: Лариса Артеменко Джерело фото: Використані фото сайтів: Українська Правда, Світське життя, ТаблоID, Facebook
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх