Чи платити за комуналку під час війни? Роз'яснює КК "Будсервіс"

1.06.2022, 19:25 Переглядів: 2 151

 

Останнім часом чимало суперечок серед населення точиться щодо сплати житлово-комунальних послуг. Чи обов'язково платити за комуналку під час військового стану? Хто має право не платити або платити не в повному обсязі? Роз'яснення надає керуюча компанія "Будсервіс".

Під час військового стану більшість населення України залишилось без звичних доходів, багатьом довелось покинути домівку та виїхати в інші регіони України, або й закордон, а дехто взагалі залишився без оселі. На жаль, такі реалії сьогодення ніхто не міг передбачити, але і в таких реаліях діють закони та існують зобов’язання.

Незважаючи на війну, сфера ЖКГ функціонує, послуги споживачам надаються, а отже, за них необхідно сплачувати. Важливо зрозуміти, що житлово-комунальна послуга - це такий самий товар, як хліб або сіль. Наприклад, щоб у крані текла вода, необхідно закуповувати електроенергію, очищувати воду, платити зарплату штату робітників, постійно купляти паливно-мастильні матеріали. І якщо підприємство буде надавати послугу і не отримувати за неї кошти, то воно з часом закриється. Це спричинить економічний колапс державного масштабу. Тому оплати за послуги ЖКГ ніхто не відміняв, вони необхідні, аби підприємства мали змогу працювати.

Якщо ж споживач покинув домівку, то чи має він сплачувати за послуги? За інформацією Кабміну, українцям, відсутнім у своїх будинках більше 30 днів, не нараховуватиметься плата за комуналку. Щоб отримати перерахунок за цей період, необхідно звернутися до постачальника послуг з одним з наступних документів :

  • довідкою про проходження лікування,
  • довідкою внутрішньо переміщеної особи,
  • довідкою, що свідчить про службу у ЗСУ.

Перерахунок не стосується:

  • приміщень, обладнаних лічильниками; у такому разі треба подавати покази лічильників, тобто повторити останні,
  • вартості послуг з управління багатоквартирним будинком,
  • вартості послуг на тепло.

Послуга з управління багатоквартирним будинком нараховується незалежно від місця перебування співвласників. Нарахування відбувається звичайним чином: за метр квадратний житлової площі.

Урядом заборонено нарахування та стягнення штрафів або пені, інфляційних нарахувань, відсотків річних у разі несвоєчасної або неповної оплати за житлово-комунальні послуги населенням. Тобто штрафувати за несплату платіжок та нараховувати пеню не будуть. Однак після закінчення воєнних дій утворену заборгованість доведеться погасити.

Тому так важливо саме зараз підтримувати підприємства ЖКГ, і комунальні, і приватні. Кожен платіж - це внесок у безперебійну роботу підприємств, у підтримку комунального фронту та економіки України в цілому.

Компанія "Будсервіс" нагадує, що працює в штатному режимі. Фахівці обслуговують багатоповерхівки кременчужан, як фізичних, так і юридичних осіб, аби у будинках справно працювали усі внутрішньобудинкові мережі: водопостачання, каналiзація, центральне опалення,  електропостачання, - а прибудинкові території були чисті та прибрані.

 

Просимо кременчужан по можливості сплачувати рахунки за комірне. Це єдине джерело фінансування компанії, тому ми надзвичайно вдячні клієнтам за відповідальність у сплаті нарахувань, і ми закликаємо й надалі оплачувати посильні суми.

Усі питання з приводу оплат ви можете задати, зателефонувавши на гарячу лінію:

067 341 41 41.

Консультації проводяться цілодобово без вихідних, наголосили у компанії.

Автор: Пресслужба ТОВ «КК «Будсервіс»
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

КЕРУЮЧА КОМПАНІЯ "Будсервіс":

Будсервіс

Про компанію КК "Будсервіс".

Компанія пропонує технічне обслуговування будівель, послуги з прибирання будинків і прилеглих територій, обслуговування енергетичних, теплових, водопровідних та пожежних систем, а також ремонт будинків та експлуатацію ліфтів. Керуюча компанія обслуговує територію Крюківського району міста Кременчука.

В обслуговування будинків та прибудинкової території входять такі роботи:

  • - Прибирання прибудинкової території
  • - Технічне обслуговування ліфтів, енергопостачання ліфтів.
  • - Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем гарячого та холодного водопостачання, водовідведення, централізованого опалення, зливової каналізації.
  • - Дератизація, дезінсекція.
  • - Обслуговування димових та вентиляційних каналів.
  • - Технічне обслуговування та поточний ремонт мереж електропостачання та електрообладнання, конструктивних елементів, внутрішньобудинкових систем гарячого і холодного водопостачання, водовідведення централізованого опалення, зливової каналізації і технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього упорядження.
  • - Освітлення місць загального користування, підвалів та підкачування води.

НАША АДРЕСА: Україна, м.Кременчук, вул.Велика Набережна,17

ТЕЛЕФОН: +38 (067) 341-41-41

НАПИСАТИ НАМ на email: 35868931@ukr.net



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх