Скільки зі свого бюджету платять кременчужани за комунальні послуги

10.10.2018, 17:02 Переглядів: 598

 

Плата за комунальні послуги є однією з вагомих частин витрат наших громадян. З кожним роком ця складова тільки зростає. Проведене нещодавно дослідження рівня задоволеності комунальними послугами, яке проводила німецька маркетингова компанія GfK з ініціативи компанії  «Місто для людей", показало, що значана частина жителів нашого міста платять за комунальні послуги більше третини свого бюджету.

 

Витрати на оплату житлово-комунальних послуг у 23% кременчужан, які брали участь в опитуванні, проведеному компанією GfK, складають більше 40% від загальних витрат.  Щомісяця платять зі свого бюджету від 31 до 40% - 12% респондентів. І тільки 6% опитаних платять менше 10% свого місячного бюджету.

Дослідження також показало, що 62% респондентів користуються субсидією. Планують подати документи на її оформлення 7% кременчужан.  Не користувалися субсидією  31% респондентів.

 

У житлово-комунальній сфері за цей рік вже відбулося безліч змін. Одні з таких змін торкнулися також нарахування субсидій

 

В міністерстві соціальної політики України пояснюють наступне -  тепер субсидії призначатимуть не один раз в рік, а двічі — у травні і жовтні. У декларації про доходи при подачі заяви на субсидію, тепер доведеться вказати доходи всіх членів сім'ї, причому незалежно від того, чи проживаєте ви разом, або ж за різними адресами. Також соціальну норму на газове опалення знизили з 5,5 кубометрів до 4,5 кубометрів. На електропостачання з 65 до 30 кіловат на годину. Спрощено процедуру оформлення субсидій для переселенців із зони АТО. Дана категорія громадян зможе оформити держдопомогу навіть якщо вони орендують житло неофіційно, без договору оренди.

 

У новому опалювальному сезоні кількість категорій громадян, які отримають право на отримання субсидій, буде істотно скорочено. Це випливає з оновленої програми надання субсидій, яку Кабінет Міністрів України прийняв ще в травні 2018 року. Оновлені правила нарахування субсидій виявилися набагато жорсткішими, ніж ті, які діяли раніше. Вже зовсім скоро розпочнеться новий опалювальний сезон, тому буде не зайвим нагадати про нововведення уряду, так як ці норми позначаться на житті багатьох українців, які раніше розраховували на допомогу держави при оплаті послуг ЖКГ. Нові правила містять великий перелік категорій громадян України, які тепер будуть позбавлені права на надання субсидій.

 

На держдопомогу не зможуть розраховувати громадяни працездатного віку, які не мають роботи і не знаходяться при цьому на обліку в центрі зайнятості. Не отримають субсидій власники квартир площею понад 120 кв. метрів, будинків площею більше 200 кв. метрів. Виняток зроблять для багатодітних сімей і дитячих будинків сімейного типу. Обмеження стосується також власників автомобілів преміум-класу віком менше п'яти років. Виняток може бути зроблено в тому випадку, якщо машина взята в розстрочку. Також втратять право на субсидії громадяни, які протягом року, перед зверненням за допомогою, купували цінні речі вартістю більше 50 тис. гривень. Не отримають держдопомогу  особи, які працюють за кордоном або часто відпочивають за кордоном.

Виняток передбачено для громадян, які перебувають в інших країнах через службове відрядження, лікування або навчання.

 

Також в субсидіях відмовлять сім'ям, які мають борги за оплату житлово-комунальних послуг  більше 2 місяців. У разі отримання інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг, субсидія на наступний строк не призначається, про що структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує споживача. Якщо протягом двох місяців з дати інформування, громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або уклав договір про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку - з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору.

 

 

«Хотілося б нагадати нашим клієнтам про те, що ми з ними єдине ціле. А своєчасна оплата житлово-комунальних послуг впливає не тільки на отримання субсидії, але і на оновлення та модернізацію їх житлового фонду, а також на їх комфорт та безпеку».

- говорить директор ТОВ" Місто для людей Кременчук » Сергій Зінченко.



Компанія “Місто для людей Кременчук”

Call Centre цілодобовий 

+38 (0536) 70-04-41, +38 (067) 341-41-41




Автор: прес-служба МДЛ
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

КЕРУЮЧА КОМПАНІЯ "Будсервіс":

Будсервіс

Про компанію КК "Будсервіс".

Компанія пропонує технічне обслуговування будівель, послуги з прибирання будинків і прилеглих територій, обслуговування енергетичних, теплових, водопровідних та пожежних систем, а також ремонт будинків та експлуатацію ліфтів. Керуюча компанія обслуговує територію Крюківського району міста Кременчука.

В обслуговування будинків та прибудинкової території входять такі роботи:

  • - Прибирання прибудинкової території
  • - Технічне обслуговування ліфтів, енергопостачання ліфтів.
  • - Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем гарячого та холодного водопостачання, водовідведення, централізованого опалення, зливової каналізації.
  • - Дератизація, дезінсекція.
  • - Обслуговування димових та вентиляційних каналів.
  • - Технічне обслуговування та поточний ремонт мереж електропостачання та електрообладнання, конструктивних елементів, внутрішньобудинкових систем гарячого і холодного водопостачання, водовідведення централізованого опалення, зливової каналізації і технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього упорядження.
  • - Освітлення місць загального користування, підвалів та підкачування води.

НАША АДРЕСА: Україна, м.Кременчук, вул.Велика Набережна,17

ТЕЛЕФОН: +38 (067) 341-41-41

НАПИСАТИ НАМ на email: 35868931@ukr.net



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх