Пан Віктор точно знає, скільки треба працювати, аби досягти успіху! (І вберегти себе)

20.03.2008, 19:46 Переглядів: 2 190
Ви трудоголік? Ні!? Тоді ваш чоловік трудоголік? Або вся ваша родина – трудоголіки?.
Пан Віктор переконаний – про себе та своє життя треба думати позитивно. Якщо ми ставимося до себе, як до невдахи, такими і станемо.
Фото: Дмитрий Бабец

Бо треба  ж  комусь  вас забезпечувати  у нашій країні, де заведено багато працювати і набагато менше  за це  отримувати!   Коротше кажучи, якщо хоча би хтось у вашій сім’ї  багато працює (або взагалі працює),  вам буде цікаво дізнатися, як працювати менше, а отримувати більше – хоча і не завжди грошей.

Герой нашої рубрики, пан Віктор – професійний психіатр.  А до того ще й ентузіаст-психолог.  Його життєва мета – невпинно підвищувати якість власного життя.  І, якщо хочете, то й вашого.  Так ось  пан Віктор абсолютно серйозно стверджує, що успішні топ-менеджери та творчі  особистості (дизайнери, проектувальники, журналісти та ін.) мають активно  працювати не більше 4 годин на добу.  Названа цифра взята  не зі стелі.  Пан Віктор посилається на досвід японських колег -  саме вони емпіричним шляхом вирахували  кількість годин ефективної роботи творчих працівників.  Виявляється, природжені трудоголіки  японці вже давно зрозуміли, що фанатичний трудоголізм  веде до «вигорання».   Втомлений інтелект починає давати збої і, зрештою, відключається. А перманентно  перевтомлений  інтелект взагалі включає програму самознищення. Уявляєте, які жахливі речі?  Як приклад, пан Віктор наводить долю російської  письменниці Донцової – вона як дорвалася до писання, так писала без упину по 8-10 годин.  І дописалася до мікроінсульту.  Тепер працює по 4 години на добу – і нічого,  книжок на  розкладках не поменшало.  А якщо Донцова для вас не показник, так пан Віктор має напоготові приклад значно більшого калібру – доля Оноре де Бальзака.  Знаменитий письменник, гігант думки, суперпродуктивний  автор  – але без міри писав ночами, літрами жлуктив каву, аби не спати, і, зрештою, «посадив» собі серце.

Ну, тепер ми знаємо,  як уникнути усіх цих жахів.  Але, перш ніж почати байдикувати половину робочого дня, ви все-таки з’ясуйте  достеменно – чи ви насправді топ-менеджер або  ефективний  творчий робітник?  Бо, якщо ви вантажник або слюсар, норма у 4 години не пройде – виженуть.  Бо не встигнете виконати роботу.  До того ж,  за твердженням  пана Віктора, люди, схильні, в силу своїх конституційних особливостей,  до  фізичної праці, погано почуваються,  коли  не мають достатнього навантаження.

А тепер ми розповімо, як, за версією пана Віктора, підвищити якість власного  життя.  От ви ж хочете мати і те, і те, та ще й і те? (мова йде не лише про речі, а й про цікаву роботу, близькі стосунки, кохання та ін.)  А як усе це отримати?  Спокійно. Тільки не треба бігти і хапати пільговий  кредит, з якого потім  не видряпаєшся.  Просто візьміть зошит, ручку, сядьте на зручний стілець і – напишіть оповідання про власне  щасливе  життя.  Що там у вас буде,  і які ви самі будете щасливі.  А тепер...  Та ні, ми ж казали – не треба бігти по кредит.  Посидьте  спокійно.  Потім ідіть і живіть  далі.  Працюйте.  А щовечора  перед  сном  перечитуйте   своє оповідання  про щасливе  життя. Уважно перечитуйте. Бо пан Віктор стверджує, що таким чином ви дасте команду своїй підсвідомості. І вона почне працювати над виконанням вашого плану. І невдовзі з вами почнуть траплятися речі, яких ви безнадійно чекали роками.  Підсвідомість – то страшна сила.

Ну що, пішли писати?  До нових захоплюючих зустрічей, панове,  - у щасливому житті підвищеної  якості.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх