Житло в Кременчуці дороге, а офіси – ще дорожчі

21.03.2008, 16:40 Переглядів: 2 051
У середньому квадратний метр вторинного житла у Кременчуці коштує $1100..
Фото: Дмитрий Бабец

Квадратний метр офісних приміщень – удвічі-втричі більше. Пропозиції офісної нерухомості залежно від частини міста дуже різняться за вартістю.  У центрі офісні площі  дуже дорогі, до того ж і вибирати тут ні з чого.

На ринку нерухомості нашого міста, як і в цілому в Україні, спостерігається надзвичайне пожвавлення. За інформацією аналітичного відділу «Центру нерухомості «Гарант», у Кременчуці з початку року ціни на житлову нерухомість на вторинному ринку виросли в середньому на 16-22%. Директор Центру нерухомості, керівник регіонального відділення  Асоціації ріелторів України Оксана Фісенко пов’язує цю тенденцію з певною панікою кременчужан перед інфляцією – люди намагаються максимально ефективно вкласти свої заощадження.

– Тож, не дивно, що на зростання попиту продавці квартир негайно відреагували значним підвищенням цін. І оскільки попит не знижується, ціни продовжують рости, –  пояснює Оксана Фісенко. – Традиційно найбільшою популярністю користуються  1-2- кімнатні квартири. Саме на них ціни стрибнули найвище. Проте дефіцит квартир примусив потенційних покупців бути менш вередливими у виборі місця розташування будинку.

За  словами пані Фісенко, на сьогодні квартири в районі Молодіжного, Раківки, Крюкова ростуть у ціні так само стрімко, як і в центральній частині міста. Найскромнішу квартиру в Кременчуці можна купити за $27 тисяч, тоді як ще рік тому вона коштувала $16-17 тисяч.

Директор ТОВ «Міське бюро нерухомості», член Асоціації ріелторів України Олена Куроп’ятник також зазначає, що квартири у віддалених від центру міста районах (наприклад, на Молодіжному) користуються попитом і не дуже різняться в ціні:

– Раніше на околицях міста вартість квартир значно різнилася від вартості квартир у нагірній частині та центрі. Зараз ця різниця мінімальна, а раніше вона сягала 10-ти тисяч. Найдешевшу квартиру сьогодні можна придбати на околиці Молодіжного – за «Авророю» чи на дальній Раківці.  

За даними ріелторських агенцій, наразі по Кременчуку середня ціна 1 квадратного метра вторинного житла складає $ 1100.

Щодо офісних приміщень, то у центрі міста вони взагалі в дефіциті. Особливо це стосується приміщень площею у 70-150 квадратів.

– Ціна залежить від місця розташування такого об’єкта, – стверджує пані Куроп’ятник. – У центрі міста ціна квадратного метра коливається від $2 до 4 тисяч. Однак практика показує, що завжди знайдеться клієнт, зацікавлений у придбанні офісу як у центрі міста, так і на околицях. Також деякі підприємці, купивши квартиру під офіс, переводять житло із житлового в нежитловий фонд. На таку процедуру йде в середньому півроку - рік.




 
Автор: bulashev
Теги: житло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх