Кожній школі – власного кухаря

17.11.2006, 17:11 Переглядів: 1 706
Голова міського управління освіти Олексій Довбня вважає, що якість обідів в школах залишає бажати кращого. Тому міськво виступає з пропозицією відмовитися від послуг комбінату шкільного харчування..

«Батьки постійно скаржаться на низьку якість харчування, – пояснює свою позицію пан Довбня. – Я вважаю, що саме час змінити систему». На думку голови міськво, по-перше, причина незадовільної якості обідів полягає в тому, що кухарі, які працюють у школах, перебувають не в штаті навчальних закладів, а в штаті комбінату. Тому директори шкіл не можуть впливати на якість їхньої роботи. По-друге, кухарі лише орендують в управління освіти обладнання, на якому працюють в їдальнях, тому і ставляться до нього відповідно. По-третє, вартість харчування на одну дитину на день складає одну гривню 20 копійок. «Дитина не бачить там їжі навіть і на ту 1,20, – каже Олексій Довбня, –  бо у вартість включено і частку зарплати кухарям, і націнки. Варто лише постояти біля школи і подивитися, куди біжать діти на перервах – у кіоски, за чимось смачненьким. Бо там за ту гривню можна чогось кращого купити».
Міськво пропонує забрати кухарів до себе в штат – тоді заробітну плату їм нараховуватимуть з бюджету управління освіти, а не з націнок на харчування. «Я переконаний, що це призведе лише до покращення якості харчування дітей», – заявляє пан Довбня.
Наразі ідея з переведенням кухарів у штат шкіл знаходиться на стадії проекту. Чи втілиться вона в життя, буде видно вже в січні нового року.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх