Олексій Довбня: «Ті чутки комусь потрібні»

17.11.2006, 17:11 Переглядів: 2 634
З початку нового навчального року минуло лише два місяці. З 1 вересня школи міста запрацювали вже під керівництвом міського відділу освіти. Як з’ясувалося, за цей короткий час міськво вже встигло нажити собі ворогів. Учителі подейкують, що голова управління Олексій Довбня розпочав «чистку лав» у Крюківському районі.
Голова міського управління освіти Олексій Довбня

Серед учителів шкіл точаться розмови, начебто звільнення директорів шкіл Крюківського району – це наслідок якогось особистого конфлікту Олексія Довбні з екс-головою реорганізованого Крюківського райво паном Лободою. Щоб отримати коментар з перших вуст, «ТелеграфЪ» звернувся безпосередньо до пана Довбні.
– Олексію Васильовичу, серед вчителів Крюківського району ширяться чутки про те, начебто ви почали «чистки» в школах цього району. Так, за останні два місяці звільнено чотири директори – 6-ї, 9-ї, 22-ї та 23-ї шкіл.
– Про 22-у – це неправда. Директор там як працював, так і працює. У трьох інших школах директори таки змінилися. Почнемо з 23-ї школи. Там директором був Олександр Козін. Він пішов на підвищення – на посаду директора дитячого табору «Зоряний» за власним бажанням. До речі, йому там запропонували працювати ще в травні. Чому саме йому – тому, що він людина молода, і кожного літа був у тому таборі вихователем. Це людина, яка добре знає свою справу.
– А що з 6-ю гімназією?
– В 6-й гімназії довгий час працювала директором Лариса Бойко, а Ольга Бургун, про яку ми зараз говоримо, була там завучем. Лариса Бойко пішла на пенсію, і тривалий час в гімназії не було директора. Зрештою на цю посаду призначили нині покійну пані Дорошенко. Вона пропрацювала декілька років. І тільки тоді директором стала Ольга Бургун. У неї був укладений контракт, і так співпало, що коли він закінчився, то вона саме досягла пенсійного віку. На пост директора ми призначили нову людину, а Ольга Бургун продовжує працювати у гімназії, тільки на посаді завуча. І мушу вам сказати, навантаження у неї дуже серйозне, більше за директора – ставка і 25 сотих. По закінченні контракту я пропонував їй посаду методиста математики у методкабінет, але вона захотіла залишитися в школі.
– Як щодо 9-ї школи?
– Директор цієї школи Микола Самарський пішов за власним бажанням. Він уже літня людина, і не відпустити його ми не могли.
– Чи загрожує звільнення іншим директорам, які досягли пенсійного віку?
– Якщо ви хочете знати мою особисту думку, то я вважаю, що якщо директор на пенсії, то він має таки йти на пенсію. Далі повинні працювати молоді люди. Я сам був директором, і знаю, що це за психологічне навантаження, що це за нерви, і в якому стані здоров’я перебувають директори, яким уже час іти на пенсію.
– Подейкують, що всі ті звільнення у Крюківському районі відбуваються через те, що начебто у вас особистий конфлікт з паном Лободою, який раніше був головою Крюківського райво.
– У нас конфлікт? Це просто смішно. Пан Лобода працює зараз моїм заступником, і якби ми конфліктували, то просто не працювали б разом. Які тут можуть бути «чистки»? Чому тоді не говорять про Автозаводський район? Там з початку нового року теж змінилося три директори – 24-ї, 27-ї та 30-ї шкіл. Хто через пенсійний вік, кого вже просто немає серед живих… Я думаю, що якщо такі чутки ширяться, значить, вони просто комусь потрібні.
– Люди переживають, що під ними крісла хитаються…
– Ще раз повторю. Це не чистка. Просто за ці два місяці так склалися обставини. Люди звільняються, влаштовуються. Це звичайні робочі моменти.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх