Три тисячі з одного будинку – на зарплату двірника?

13.03.2008, 15:03 Переглядів: 1 719
З таким запитанням на адресу ЖЕПу прийшла до редакції Надія Миколаївна, мешканка будинку, що на вулиці Пролетарській, 54..

До наболілої теми підвищення тарифів на послуги ЖЕПів наша читачка підійшла не просто з «охами» та «ахами», а з власними розрахунками. Пані Надія дізналася у домоуправлінні про загальну площу квартир усього будинку. Потім помножила квадратні метри на нові розцінки за кожну послугу ЖЕПу і отримала результат. Суми (особливо за прибирання території) викликали велике питання щодо адекватності складових тарифу на послуги. Пані Надія вважає, що цей тариф слід неодмінно зменшити. Цитуємо лист:

«Новий тариф за прибирання території (40 коп за квадратний метр у нашому будинку) не відповідає дійсності. Площа, яку прибирає двірник, не може бути настільки великою, щоб із двох під’їздів нашого будинку платити 3 тисячі 41,52 гривень на місяць. За рік це 36 тисяч 498,24 гривень!

Якою ж має бути зарплата двірника? Тим більше, що вона працює біля нашого будинку не по вісім годин і, можливо, не кожен день. А коли вона у відпустці, доводиться телефонувати до ЖЕПу, аби не забули, що треба прибирати. Як же отримали саме такий тариф?»

 

Коментар

«Віртуальні» квадратні метри
 

Сергій ЯРОШ, начальник КГЖЕП «Центральне»:

– Офіційного відведення землі на кожен будинок  не існує.  Тому, розраховуючи тариф, прибудинкову територію визначали так: уся територія,  яку обслуговує ЖЕП, пропорційно поділена між будинками, закріпленими за нашим підприємством, так би мовити, віртуально. Тобто, якщо перед будинком, умовно кажучи, два квадратні метри, це не означає, що люди платитимуть лише за них. Але для деяких мешканців це на краще. Бо, наприклад, на вулиці Бетонній є будинок, де мало квартир, а територія біля нього велика. Тому тариф для цього будинку вийшов би захмарним. У середньому один двірник обслуговує три-п’ять квадратних метрів території. І в сумі оплати «сидить»  не лише його зарплата, а й податки, відрахування, витрати на спецодяг та інше.



 
Теги: ЖЕП
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх