Безхвостий кіт – гроза зупинки

13.03.2008, 15:08 Переглядів: 1 898
Знайомтеся – це кіт Васик. Він – мешканець зупинки «Керченська». Васик – не звичайний дворовий кіт. Він – гроза всієї зупинки.

І коти, і собаки вважають за краще обходити його стороною. І не дивіться на те, що у цього кота  обрубок замість хвоста – з ким потрібно, Васик розбереться. Місцеві продавці розповідають, що бачили тут такі бійки за його участю, що у-у-ух!

Раніше Васик жив у продовольчому магазині. Там його і підгодовували. Але роки зо два тому (а може й більше) магазин закрився. Далеко від дому кіт не пішов – так і залишився на зупинці. Тепер ним опікується Світлана, продавець преси. Вона і допомагає Васику підтримувати справну форму.

– Ковбаску йому даю, консерви. Коли мене немає, то інші продавці його підгодовують, – розповідає Світлана. – А ще він рибку полюбляє. У нас на зупинці чоловік рибою іноді торгує, так я час від часу даю йому гривні дві, і він кота рибкою пригощає. Інколи і від себе дає.

Тоді зрозуміло, чому Васик  так кволо відреагував на нашу спробу пригостити його булочкою! Лише потерся об ноги та трохи понявчав, проігнорувавши наші добрі наміри. Пані Світлана дістає добренький шматочок копченої курки і дає коту:

– Тепер я його підгодовую. Сьогодні ось смачненьке для Васика – все ж таки учора 8 Березня було, свято. А нещодавно він кудись пропав – мабуть, у двори до кішок пішов. А повернувся худий! Все ж таки весна прийшла…

Васик – кіт не молодий. Йому вже років сім. А це майже 50, якщо перерахувати на людський вік. Без хвоста він залишився ще у дитинстві. Але як він його втратив, ніхто не знає. Можливо, хвоста чимось защемило, а може кота хтось образив  – цього Васик не розповідає.  

– А влітку я лапку йому лікувала. Така рана була, мало не до кістки, – продовжує Світлана. – Я її зеленкою обробляла – довго загоювалася. Хтозна, де його так…А взагалі він у нас бойовий. І коти, і собаки по периметру обходять його територію…

На зупинці Васика можна побачити лише вдень. Він «заступає на варту», коли приходить пані Світлана, і йде під вечір. Ночує у сусідніх дворах. Свого даху Васик не має і навряд чи колись отримає:  він уже не маленький, має свої котячі звички. Але хоча Васик і дворовий кіт з обрубком замість хвоста, він, безумовно, –  серйозна котяча постать у районі.  І зі своїм характером може заткнути за пояс будь-якого кота із поважним родоводом.



 
Автор: mudraya
Теги: кіт
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх