Поцілунок по-кременчуцьки

9.07.2009, 09:38 Переглядів: 3 765
Романтичний спокій у купах сміття і не тільки.
Ось вона – межа пристойності
Фото: Дмитрий Бабец

6 липня весь світ святкував День поцілунку – свято, що більше двох десятків років затверджене ООН та додає людям нагоди посміхнутися. «ТелеграфЪ» вирішив з‘ясувати, як ставляться кременчужани до Дня поцілунків, до самих поцілунків і де найромантичніше цілуватися у нашому місті.

Виходимо на «полювання» по «націлованих» місцях Кременчука – перевіряємо, як кременчужани втілюють у життя настанову ООН про глобальне цілування.

Одним із найромантичніших місць у Кременчуці по праву може вважатися Річковий вокзал – тут вам і вода, і острови, і скульптури, і лавочки, і білі теплоходи… Щоправда, сліди гуляння Дня молоді досі відчутні – пляшок, як на звалищі. На лавочках між сміттєвими завалами сидять дві пари.

Валерій і Юля переїхали до Кременчука лише рік тому, із Полтави.

– До такого дня ставимося добре, – каже Валерій. Майбутня мати Юля додає: Те, що старше покоління часто не вдоволено поцілунками молоді на вулицях, можна зрозуміти. Треба ж міру знати (каже наставницьки), як цілуєшся. Можна і в щічку, можна і в губи, але не так, як деякі роблять – просто відраза бере. По собі знаю.

Найбільше парі подобається бути на Річковому вокзалі:

– Це найспокійніше місце, – каже Валерій. – А для збільшення романтики у Кременчуці, перш за все, треба існуючі парки прибрати, а то в цьому смітнику сидимо, – показує на купи, що залишилися від Дня молоді. – Може, альтанку зробили б якусь, на набережній, на кшталт полтавської. Але біля Дніпра було б набагато шикарніше.

Підходимо до сусідньої пари – Оля та Рома просто друзі. Дівчина про День поцілунків не чула взагалі, а хлопець «щось – колись». Він дав «новодку» любителям романтики:

– Отам камені є класні, – показує в бік гранітної скелі, яка вже покрилася густим шаром рослинності. – Там дуже гарно захід сонця спостерігати. Місць, у принципі, багато. Не важливо – де, головне – з ким, – резюмує Роман.

Хочете – не вірте

Поцілункотерапія

• Поцілунок приводить у рух 29 м’язів людини – відмінна профілактика зморшок.

• Цілуючись, закохані передають один одному комплекс речовин (жирів, солей, білків), що підвищує імунітет.

• Романтичний поцілунок спалює близько двох-трьох калорій, французький – від п’яти і більше.

• Чоловіки, які цілують своїх дружин, перш ніж піти на роботу, живуть на п’ять років довше.

• Пристрасний поцілунок, тривалістю 90 секунд, підвищує тиск, пульс і рівень гормонів у крові, що, за останніми даними, скорочує життя на одну хвилину.

• Під час поцілунку в організмі виробляється речовина, яка за своїм наркотичним впливом в 200 разів перевищує морфій, – цілувальників наповнює відчуття радості, захоплення і щастя.

чи знаєте ви, що…

…чутливість губ у 200 разів вища за чутливість пальців.

…66% людей закривають очі під час поцілунку.

…за даними американської статистики, перш ніж вийти заміж, жінка цілується приблизно з вісьмома десятками чоловіків.

…на своїй батьківщині знаменитий французький поцілунок називається «злиттям душ» – у поцілунку задіяні не тільки губи, але й язик.

…половина людей вперше цілується, не досягнувши 14 років.

…28 січня 2002 року американці Луїза Альмодовар і Річ Ленглі виграли конкурс на найдовший поцілунок, який тривав 30 годин 59 хвилин і 27 секунд.

…поцілунки жителів Крайньої Півночі – це більше, ніж просто потертися носами. Доторкнувшись носами, ескімоси розкривають губи й одночасно роблять вдих, потім видихають – так вони насолоджуються ароматом один одного – завмирають, притиснувшись щоками.

Романтика у часи юності Нелі Григорівни та Алевтини Георгіївни жила на танцювальних майданчиках. Там, де грав духовий оркестр.
– Незрозуміло, чому зараз не хочуть, щоб було культурно і гарно. Таке ж гарне місто, – згадують вони. – Щось, звісно, потроху робиться – он у парку лавочки поставили, але… Погляньте – жодної тобі квіточки, а раніше такі гарні клумби були…
Фото: Дмитрий Бабец

Даєш романтичний патруль!

Але що ми все про молодь та про молодь – прямісінько на перилах річкового вокзалу знаходимо двох поважних жінок – Нелю Григорівну та Алевтину Георгіївну.

– До поцілунків на вулиці ставлюсь негативно, – каже пані Неля. – Поцілунок може бути дружнім, якщо родичі, друзі давно не бачилися. На Кавказі і чоловіки у щоку цілуються. А ось це, по-простому кажучи, лизання, коли люди стоять на зупинці, в магазині, з дітьми… Це не естетично і якась навіть відраза є.

– По-різному це все робити можна, – додає пані Алевтина, – якби ж це було гарно, естетично, а то схопив за шию і сам треться. І що то за такий поцілунок – у пащу собі щось набризкає, освіжувача, а потім лізе цілуватися? Некрасиво це.

За словами наших експертів, романтику у Кременчуці можна шукати, де завгодно, головне – не дивитися під ноги.

– Ось проходили ми по набережній вздовж пляжу, – каже Неля Григорівна. – Як заглянули за парапет… а там купи сміття. Яка романтика? Які можуть бути поцілунки?

– Чомусь ніяк не доб‘ються, щоб чисто було, – продовжує Алевтина Георгіївна. – Ось тут, на Річковому вокзалі, і лавочки поставили і скульптури, але подивіться, що під ногами робиться! Зробили б якийсь патруль, романтичний (сміється), – побачили, що молодь смітить і примусили б за собою прибрати, або дубинкою по задниці добряче… А так, бачите, що робиться. Ніби зараз і молодь непогана – просто дозволяє собі зайве. Ми теж ходили не як монахині, але соромилися робити те, що зараз роблять… Тут тобі йдуть – матюкаються при дівчині, потім на шию вішаються і тягни його... він її поцілував, а вона щаслива... мм… Може і не щаслива, але нема куди діватися… Любов, якщо була, то була чистою.

Фото: Дмитрий Бабец

Кращі цілувальні місця Кременчука

Найбільш націловане місце у Кременчуці – невеличкий сквер біля будівлі фірми «ВіЛП». Місце паломництва майже всіх кременчуцьких молодят та просто закоханих. Вони фотографуються біля фонтанчиків, скульптур, труть вуха Чебурашці та туфлі крокодила Гени. 

Фото: Дмитрий Бабец

«Пентагон» – народна назва майданчика біля фонтану у сквері Жовтневому. Закохані ховаються тут у тіні каштанів від спеки. Іноді купаються у фонтані. Вночі ж температура цього місця просто «зашкалює».

Фото: Дмитрий Бабец

Набережна парку Придніпровський. Класичне місце призначення побачень. Раніше з парапету відкривався краєвид на Дніпро, острови, а зараз – на сідниці пляжників та купи сміття внизу. Неподалік є гранітна скеля, на якій колись відмічали рівень повеней у Кременчуці.

Фото: Дмитрий Бабец

Річковий вокзал. Цікаві скульптури, знову ж, чудовий краєвид на Дніпро, недалеко від кінцевої зупинки – все це манить до себе романтиків. На жаль, відпочиваючі дуже сильно засмічують це місце.

Фото: Дмитрий Бабец

Парк миру. На даний момент – найдоглянутіший парк у Кременчуці – прибрані широкі алеї, лавочки, музей військової техніки, альтанка – все, що потрібно для романтичної прогулянки.

Фото: Дмитрий Бабец

Вокзали – залізничний та автовокзал – місця зустрічей, прощань, сліз, радості і, звісно ж, поцілунків.

Фото: Дмитрий Бабец

Арка закоханих у Придніпровському парку так і не стала місцем паломництва та поцілунків. Як і за будь-яким коханням, за аркою потрібно доглядати – мити, фарбувати та капітально ремонтувати:)



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх