Цукор – із мурахами, порції – замалі

9.07.2009, 09:38 Переглядів: 1 570
Захисники прав споживачів перевірили, як годують дітей у пришкільних таборах..
Міська влада вважає недоліки із харчування дітей несуттєвими. Винних знайдуть навряд чи – пришкільні табори вже не працюють
Фото: Дмитрий Бабец

У семи з вісьмох перевірених закладів знайшли порушення. Найсуттєвіше – дітей годували продуктами невідомого виробництва, а хліба та сиру дітлахам недодавали.

Найбільше питань виникло щодо таборів при колегіумі № 25, школах №31 та №27, розповіла «Телеграфу» Наталія Міхно, керівник сектору Полтавського обласного управління захисту прав споживачів:

– У школах №25 та №31 по піддонах, де зберігаються цукор, крупи, борошно, макарони гуляють мурахи. Особливо багато їх було у школі №31, там вони розкошували навіть у самому цукрі, – пояснює пані Міхно.

У школі №31 не було інформації, хто виробник круп та рису. Позначено лише одне – розфасовник ПП «Муха». Невідоме і походження макаронних виробів – у них не було ані власної назви, ані виробника, ані дати виготовлення та строку використання. У школі №25 схожа біда – на сир не надали документи, що засвідчують якість та безпечність продукції, немає даних, хто його виробник. Крупа та рис знову ж таки розфасовані «Мухою», де саме виготовляли сухофрукти, які давали дітям, також не ясно…

В одному із таборів масло переморозили, а в іншому згущене молоко замість +5 зберігали практично при +20, через що продукт може зіпсуватись швидше, ніж це зазначено на упаковці.

Хліб, що постачали до школи №31, важив на 40 грамів менше, ніж мав бути, а в школі №27 на 10 порціях сиру економили 50 грамів, потроху не докладаючи.

Пані Міхно зазначає, що ці порушення розглядатиме спеціальна комісія у Полтаві, вона й визначить, скільки коштів стягнути з порушників.

Винних навряд чи відшукають 

У Кременчуці винних карати не збираються – кажуть, що «захисники» запізно подали свої дані – пришкільні табори вже не працюють. Проте обласне начальство все одно порозпікало наших посадовців:

– Ми навіть не думали, що в Кременчуці таке трапилося. Невже там системно є подібні порушення? Невже там ні санстанція, ні штаб з оздоровлення не працюють, що таке стало можливим?! Можливо, слід ці матеріали передати в правоохоронні органи, – заявила віце-губернатор Надія Мякушко. 

– Я вперше про це дізнаюся (перевірку – Ред.), – каже віце-мер Кременчука Василь Хоменко. – Ні директори про це не розповідали, ані наші представники відділу захисту прав споживачів. Вони діяли якимись партизанськими методами. Зараз пришкільні табори не працюють уже. З ким сьогодні вести розмову? Люди у відпустках. Кого перевіряти?! – І додав, що вважає знайдені порушення несуттєвими. Тож «розбору польотів» з приводу харчування у пришкільних таборах так і не послідувало. Натомість кременчужан запевнили, що у позаміських таборах дітей харчуватимуть виключно якісними та корисними продуктами.



 
Автор: yaremko
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх