Кременчужани знову спізнилися на роботу

11.03.2008, 10:53 Переглядів: 1 469
Минулого тижня ДАІшники зранку «ловили» водіїв-порушників. За тиждень спіймали 17-х. Скільки ж кременчужан запізнилося на роботу через те, що маршрутники відмовлялися брати «зайвих» пасажирів, статистика не каже..
ДАІ перевіряють водіїв – пасажири не можуть втовпитися у маршрутки

Робочий день. Десь на початку дев’ятої ранку виходжу на зупинку «Керченська». Сьогодні натовпу тут зібралося, наче на першотравневий парад.
– Мабуть, знов даішники десь стоять. От водії нас і не беруть. Дістали вже! –обурюється тітонька. – Боже, мене директор з’їсть. Я вже хвилин 20 стирчу на зупинці, ніяк утовпитись не можу. Якби маршрутки хоча б зупинялись... І таксі жодного немає! Уже по службах таксі телефонувала, кажуть, що хвилин за 15–20 машина зможе під’їхати, не раніше. Хоч виходь на дорогу та голосуй!
Дійсно, напівпорожні маршрутки – у салоні стоять максимум четверо – просто проїжджають мимо. Із сумом в очах люди дивляться їм услід. Нарешті зупиняється великий автобус – хтось із пасажирів виходить. Увесь натовп збігається до входу. Влізти всередину можуть лише два-три чоловіки. Активно працюючи ліктями, крізь юрбу протискається огрядна тітонька. Підійшовши до дверей, розставляє руки, закриваючи вхід.
– Серьожа, йди-но сюди! Давай мерщій!

Серьожа – хлопець років 25, опустивши голову, мовчки протискається крізь натовп. Більше влізти у цей автобус ніхто не зміг. Врешті-решт і мені пощастило пропхатися у маршрутку: водій зглянувся і взяв «на борт» кількох «зайвих» пасажирів. На зупинці «Вічно живим» водій починає нервувати:
– Дівчино, присядьте, будь ласка, комусь на коліна! Молодий чоловіче, візьміть дівчину! Даїшники попереду. Ті, що стоять, пройдіть по салону, щоб вас не було видно, – звертається він до пасажирів.
Дівчина обережно присідає до хлопця на коліна. Весь салон посміхається, дивлячись на цю парочку. Дівчина почувається ніяково, але в обіймах хлопця успішно проїжджає пост ДАІ.

Така статистика
За тиждень інспектори ДАІ «піймали» 17 водіїв маршруток. 12-ро з них «взяли на борт» «зайвих» пасажирів. До речі, штраф за перевантаження маршрутки пасажирами складає від 34 до 85 гривень. Троє водіїв не привели до ладу технічний стан свого авто, один – порушив правила проїзду на перехресті, двоє не звернули уваги на світлофор. Ще один водій створював на дорозі аварійну
обстановку. Втім, скільки маршруток їздять набитими вщент та порушують правила у «неДАІшні» дні, знають і водії, і пасажири, і, певно, самі інспектори. Тож цифра 17 – це лише галочка в міліцейських протоколах.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх