ЖЕПи відмовляться від дитячих майданчиків

11.03.2008, 10:46 Переглядів: 2 160
Частину послуг, що входять до ексвитрат, надаватимуть за окрему плату. А суму за вивезення сміття рахуватимуть не «квадратними метрами» площі, а залежно від кількості мешканців..

Наступного тижня влада оприлюднить новий варіант тарифів на послуги ЖЕПів (експлуатаційні витрати на утримання житла).  Відкориговані розцінки будуть меншими за ті, що пропонувалися раніше. У середньому плата за ексвитрати зросте вдвічі порівняно з нинішнім тарифом, а не в 3-4 рази, як у попередньому варіанті.
Вивезення сміття стане окремою послугою, за яку мешканці розраховуватимуться напряму із КАТП-1628 (а не через ЖЕП, як зараз). При цьому оплата встановлюватиметься залежно від кількості мешканців, а не з квадратного метра житлової площі, як того вимагали мешканці, що зверталися до УЖКГ у ході обговорення тарифів.
Із переліку ексвитрат виключили ще декілька послуг: прибирання сходових клітин; прибирання підвалів, технічних поверхів,  покрівель; технічне обслуговування електроплит (для 14-поверхівок); ремонт дитячих, спортивих майданчиків; очищення неканалізаційних люків. Такий «крок назустріч людям» ударить по самих мешканцях: бо куди ж тепер бігти, щоб полагодили електроплиту, якщо вона у вас є? А тариф на утримання дитячих майданчиків взагалі копійчаний (у середньому 2,60 грн за місяць з двокімнатної квартири), кому він заважав? Тепер ЖЕПи просто знімуть із себе відповідальність за місця дитячих розваг і їх безпеку.
Отже, ЖЕПи «відреагували» на нарікання мешканців щодо послуг, які не надаються (або надаються нечітко й нерегулярно): комунальники просто позбулися предмету скарг.
«Викреслені» послуги, а також поливання клумб і газонів нам запропонують «докупити» до основного переліку за бажанням мешканців будинку. Новими тарифами на послуги ЖЕПи, імовірно, «ощасливлять» нас у квітні.



 
Автор: editor
Теги: ЖЕП
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх