Кременчук працюватиме і на свята

31.12.2009, 14:14 Переглядів: 1 845
Хоча країна відпочиватиме, із 4 по 6 грудня працівники кременчуцьких підприємств та установ вийдуть на роботу. А комунальники та медики обіцяють не залишити кременчужан на призволяще і в новорічні свята – вони працюватимуть..
Комунальники працюватимуть і на свята
Фото: Дмитрий Бабец

Кабмін рекомендував 4-6 січня зробити вихідними. Тобто, країна має гуляти півтора тижня – з Нового року аж до 11 січня. А потім відпрацьовуватимуть прогуляне по суботах. Однак Кременчук іти на такий відпочинок не збирається. Мер міста Микола Глухов вважає, що з 4 по 6 січня кременчуцькі установи мають працювати. До цієї думки схиляються й керівники кременчуцьких підприємств. Наприклад, 4 січня на роботу вийде автоскладальний завод, вагонобудівний, сажевий тощо.

Кременчужан не залишать у новорічні свята і комунальні служби. В управляючих компаніях «Житлорембудсервіс» та «Добробит» «Телеграфу» розповіли, що у ті дні, коли вони не працюватимуть – а це 1,2,3 та у Новорічну ніч – виклики обслуговуватиме міська аварійна служба (тел. 2-50-24, 15-63). Щоправда, вдень на аварійці працюватиме три бригади, а на свята, вночі, лише дві на все місто.

– Якщо виникатимуть надзвичайні ситуації, звичайно ж, будемо підключати власних фахівців, які чергуватимуть, – каже керівник компанії «Добробит» Валентина Міненкова.

– В основному, проблеми на Новий рік з’являються вже під ранок, в основному, із каналізацією. Туди ж кидають усе, іноді навіть труси та бюстгальтери, – розповів керівник підприємства «Житлорембудсервіс» Віктор Шкурат.
У Новорічну ніч на відпочинок підуть кременчуцькі ліфти – їх поступово почнуть вимикати з 17-ї години вечора, і підключать уранці 1 січня.

А от 1 січня вихідний буде у кременчуцьких двірників. Однак комунальники обіцяють, що через це місто брудним не залишиться: є договори з підрядними організаціями, які працюватимуть цього дня. 
Пенсійний фонд, Укрпошта, державне казначейство та банківські установи працюватимуть 4-6 січня.
«Запхати» дитину на новорічні свята у дитсадок, аби самим відпочити у компанії дорослих, не вийде – у вихідні дні у дитячих садках додаткові групи не запроваджуватимуть:

– Ми відпочиваємо 1,2,3 січня, працюємо 4,5,6 і знову відпочиваємо 7,8,9,10 січня, – розповів заступник начальника міського управління освіти Валерій Лобода.

Лікарняні заклади навіть у свята працюватимуть у звичайному режимі, пообіцяв керівник міськздороввідділу Валерій Литвиненко. Тож без меддопомоги кременчужани не залишаться: травмпункт, «швидка допомога» та цілодобовий стоматкабінет, що на вул. Київській – до ваших послуг.

У новорічну ніч – за подвійним тарифом

– 31 грудня до 23-ї години вартість проїзду у маршрутках становитиме 1,75 гривні, – запевнив начальник відділу транспорту міськвиконкому Володимир Кургаєв.

А от після 23-ї, ціну встановлюватимуть, на власний розсуд, самі маршрутники. Хтось каже 3,50, а хтось – навіть 5 грн.
Таксі у святкову ніч коштуватиме вдвічі дорожче, ніж зазвичай.
– Ми ще точно не знаємо, однак, швидше за все, тариф буде подвійний. У цьому разі проїзд із Молодіжного до центру коштуватиме гривень 50, – зазначили в одній зі служб таксі.



 
Автор: yaremko
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх