Норми на воду не зміняться

1.01.2010, 12:37 Переглядів: 5 420
Харківські науковці вважають, що у середньому родина з чотирьох чоловік дійсно «випиває» у рік ціле озеро води!.
У Києві норма споживання води на людину в місяць становить 9 куб.м, в Дніпропетровську – 9,12 куб.м, Дніпродзержинську – 8 куб.м, в Луганську – 12 куб.м, а в Кременчуці – 10,5 куб.м

Кременчужани часто скаржаться на те, що нинішня норма на воду (10,5 куб м) – надмірна, як кажуть, хоч залийся. «ТелеграфЪ» вже рахував – якщо дотримуватися цієї норми, виходить, що за рік сім‘я з чотирьох осіб «випиває» 504 тонни води! А це приблизно дорівнює такому озерцю, як Гарячка у Міському саду.

Самі норми споживання води в Кременчуці не переглядалися з 2000 року. Між тим, у 2005 році Кабмін затвердив нову методику розрахунків норм споживання води. Їх мають розраховувати на замовлення місцевої влади спеціальні наукові інститути. Днями всі «крапки над «і» поставили висновки Харківської національної академії міського господарства. Академія вважає – діючі норми є справедливими! Фахівці навели свої розрахунки, які, навіть, трохи більші за існуючі.

– Наприкінці 2006 року рішенням сесії була створена комісія, яка мала визначити обґрунтованість тарифів на житлово-комунальні послуги. Комісія півроку працювала, її звіт затвердили, і одночасно дали завдання УЖКГ розрахувати норми питного водопостачання на одного мешканця... В 2008 році нами було укладено договір із Харківською національною академією міського господарства на розробку цих норм у два етапи. Перший – в 2008 році – підготовка аналітичної бази, другий – з квітня 2009 року – розробка самих норм. І ось минулого тижня ми отримали норми питного водопостачання. Були підтверджені ті норми, що у нас є. 10,5 кубів як було, так і залишилося на одного мешканця, в тому числі – 3,15 куби – на підігрів води, – розповіла заступник начальника УЖКГ міста Катерина Бутенко.

Розраховані норми, за словами пані Бутенко, не вплинуть на зміну тарифів.

– У відповідності до норм водопостачання тариф не зміниться. Вартість тарифу може змінитися, якщо зростуть інші складові тарифу – газ, мінімальна зарплата, реогенти тощо... Водоканал поки що не виходив із пропозицією про підвищення тарифів, – каже пані Бутенко.

Зараз у нашому місті дев‘ять різних норм на воду, затверджених виконкомом. Найменша – у гуртожитках без душових – 60 літрів на добу, а розрахована академією, складає 60,5 літрів на добу. Для квартир і будинків із газовими колонками для підігріву води норма на воду складає 230 літрів на добу. Академіки ж порахували, що норма складає 232,5 літрів на добу.

Натомість, якщо є централізоване гаряче водопостачання, тоді норма споживання всієї води складає вже 350 літрів на добу, харківські фахівці нарахували 352,5 літрів.



 
Автор: bulashev
Теги: норма
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх