У місті можуть з’явитися вулиці Преподобного Іони та В’ячеслава Чорновола

1.11.2007, 16:11 Переглядів: 1 686
Минулого четверга, 25 жовтня, у міськвиконкомі відбулося чергове засідання комісії з перейменувань вулиць..
Тут скоро може з’явитися меморіальна дошка на честь першого ректора КДПУ Володимира Маслова.

На розгляд комісії було винесено одразу декілька питань. Так, Кременчуцький державний політехнічний університет (КДПУ) клопочеться про встановлення пам’ятника своєму першому ректору Володимиру Маслову біля першого корпусу вишу, що на вулиці Першотравневій, та меморіальної дошки на будівлі університету. Раніше керівництво КДПУ зверталося до міської влади з проханням розглянути питання про перейменування вулиці Квартальної навулицю Володимира Маслова. Та, відповідно до спеціального положення, встановити пам’ятник або присвоїти вулиці ім’я видатного діяча можна не раніше, як за 10 років з дня його смерті. До того ж, згідно з тим же положенням, одночасно і встановити меморіальну дошку видатній особі, і назвати вулицю на її честь не можна - доведеться обирати щось одне. Депутат міськради Олександр Урін зазначив, що він має намір ініціювати розгляд питання про встановлення меморіальної дошки Володимиру Маслову раніше строків, визначених у положенні, на одній із найближчих сесій. 
Можливо, за пару років у нашому місті з’явиться вулиця В’ячеслава Чорновола. Принаймні комісія таку можливість не відкидає. Справа в тому, що Президент Віктор Ющенко нещодавно видав Указ «Про відзначення 70-річчя від Дня народження В’ячеслава Чорновола», у якому запропонував вивчити питання щодо перейменування вулиці, проспекту або майдану на честь пана Чорновола у нашому місті. Комісія погодилася, що В’ячеслав Чорновол заслуговує на те, щоб на його честь назвали вулицю у Кременчуці і вирішила повернутися до розгляду цього питання через рік, коли виповниться 10 років з дня його смерті.
У Кременчуці може також з’явитися вулиця, названа на честь Преподобного Іони, Київського і Кременчуцького Чудотворця, що народився у Крюкові і в 1995 році був зарахований до лику святих - комісія підтримала відповідну пропозицію Свято-троїцького іонинського монастиря. Частину витрат, пов’язаних з перейменуванням, монастир пообіцяв взяти на себе. Остаточне рішення комісія прийме після того, як будуть прораховані всі фінансові затрати.
Найближчим часом у місті можуть з’явитися і зовсім нові вулиці - за гіпермаркетом «Простор» та в районі вул. Лугової біля району забудови «Озерний». І їм теж потрібно  дати назви. З цього приводу комісія підтримала пропозицію пана Уріна назвати ці вулиці на честь Героїв Радянського Союзу Юрія Таптунова та Миколи Молочникова. Своє рішення вона мотивувала тим, що наступного року виповнюється 65 років з Дня визволення Кременчука від фашистських загарбників.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх