Людина-АЗС

1.11.2007, 16:11 Переглядів: 1 977
Повітря теж можна продавати за ціною дизельного палива – стверджує досвід 34-річного кременчужанина. Головне – щоб клієнт повірив у те, що сплачує за пальне.

Дальнобійники платили шахраю за «вітер у полі»

Офіційно відомо, що ділок «накачав» з повітря до 10 тисяч гривень

Нещодавно у Кременчуці прокотилася хвиля шахрайств, жертвами яких ставали в основному водії-дальнобійники. Коли фура під’їздила до автозаправної станції, до водія підходив невеличкого зросту чоловік і казав щось на зразок: «Слухай… Давай я тебе дизельним заправлю. Без каси – тобі дешевше буде і мені користь». Наші люди, зазвичай, ніколи не проти зекономити… Намагаючись вигадати для себе копійчину-другу, водії погоджувалися на послуги «доброго автозаправника», але невдовзі розуміли, що їх «кинули» і, що найнеприємніше, не на копійчину-другу…
Завдяки роботі кременчуцьких правоохоронців, 34-річного шахрая затримали та дізналися про всі подробиці «геніального кидалова».

У каністрі – вода, а за спиною – дуля
Майже третину свого життя (11 років) Юрій відсидів у тюрмах. У його біографії уже чотири судимості. У 23 роки він почав викрадати машини, за що отримав перший строк, потім були інші крадіжки, наркотики і шахрайства. Але саме до останнього, як кажуть міліціянти, він прикіпів душею. Ще наприкінці 90-х Юрій вигадав власну схему з обдурювання та видурювання грошей, як він саме каже, «з лохів».
«Тоді ми «кидали» людей з бензином, – розповідає Юрій, – замість пального наливали у каністри воду. Продавали, як правило, у покинутих будинках, але на вигляд нормальних. Я казав клієнтам, що тут проживаю. Вони майже ніколи не перевіряли вміст каністр – віддавали гроші та їхали. А потім я вирішив – навіщо возитися з тими каністрами, можна набагато простіше».

«Евріка!»
«Простіше» на погляд Юрія – це ціла схема оборудки, – кажуть правоохоронці. Він чатує на чергову жертву поблизу заправної станції. Коли під’їздить дальнобійник, то Юрій, маючи величезний досвід, уже розуміє – вдасться його кинути, чи краще й не намагатися. Потім він підходить до жертви і пропонує ціну на половину дешевшу, мовляв, «давай гроші і я тебе заправлю». Водій, не здогадуючись ні про що, віддає готівку і чекає доки «добрий бізнесмен» його заправить. Юрій тим часом заходить до приміщення АЗС і …виходить через інші двері, сідає в авто і їде. Наразі правоохоронцями зафіксовано, що таким чином йому вдалося «попрацювати» на семи заправках і обдурити відповідну кількість людей.

Попався…
«Коли нам стало відомо про те, що в Кременчуці діє шахрай на автозаправних станціях, – говорить оперуповноважений відділу карного розшуку Автозаводського відділення міліції Ігор Гужин, – то почали проводити ряд оперативних заходів і вийшли на «старого» й «доброго» знайомого. Виявилося, що він не тільки дурив людей на автозаправних станціях, а й займався викраденням мобільних телефонів. Юрій одразу зізнався у скоєному».
«Виручені» кримінальним шляхом гроші Юрій витрачав в основному на власні потреби, як сам говорить, «на красиве життя» – дівчата, випивка та інші «радощі життя».
У Юрія в житті так завжди. Він не боїться туди (у тюрму) повертатися, а, навпаки, говорить, що то вже наче дім. І тепер, напевно, доведеться повернутися надовго, адже міліція довела 13 фактів шахрайств та п’ять фактів викрадення мобільників. Порушено кримінальні справи. Сума збитків за ними складає більше 10 тисяч гривень.

Яна Холодна,
Інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх