Контрольна для ринків

22.06.2006, 18:06 Переглядів: 3 768
За два тижні міська влада планує призупинити роботу одного з ринків, на якому буде виявлено найбільше порушень..
Фото: Дмитрий Бабец

Відвідавши минулої неділі центральний колгоспний ринок, ми почули масу нарікань на те, що прохід біля зупинки “Ринок” на вулиці Першотравневій майже неможливий через те, що прямо на тротуарі розгорнуті торгові місця; ремонтні роботи будівельники проводять під час торгового дня; ну, а звісно, де ремонт, там маса бруду. Всі ці недоліки майже щоденно бачать городяни. Днями на них звернули увагу і можновладці. Минулої п”ятниці міська влада вирішила розглянути питання функціонування ринків. Виявилося, що у кожній з контролюючих служб до керівників ринків багато питань. Наприклад, на ринках “Правобережний”, “Київський”, “Універсальний”, “Гвардійський”, “Троїцький” та “Раківка” не збудовані чи то не реконструйовані та обладнані згідно з нормативами ветлабораторії.
Не всі ринки забезпечують продавців ваговимірювальною технікою та санодягом. Не мають власного ваговимірювального господарства ринки “Універсальний”, “Гвардійський”, “Аврора”, “Правобережний” та “Ринкова площа”. Відсутні контрольні ваги на ринках “Універсальний” та “Київський”.
Керівниками ринків самостійно встановлюються кіоски, контейнери та намети.
На багатьох ринках порушуються санвимоги. На деяких ринках відсутня будь-яка вода, каналізація. Не знайти покупцеві і урн для сміття.
Якщо перераховувати порушення вимог протипожежного законодавства, то взагалі не вистачить газетної площі.
Враховуючи більшість з перелічених фактів, міський голова Микола Глухов зажадав закрити до усунення недоробок будь-який ринок, що має найбільше порушень. Проте згодом члени міськвиконкому погодилися за два тижні розглянути це питання ще раз. Таким чином, керівникам ринків дали в якості домашнього завдання опрацювати названі порушення і за два тижні доповісти про хід їх виконання. Якщо домашнє завдання виконане не буде і контрольна доповідь членів виконкому не задовільнить, то якийсь з ринків призупинить свою роботу. Попередньо відомо, що іншим буде дано термін усунення виявлених недоліків до 15 липня, а окремих - до першого жовтня.

Під час засідання міськвиконкому найбільше критики пролунало на адресу центрального ринку, ринку “Універсальний (вул. Героїв Сталінграда) та ринок “Плеяда” (територія колишнього дитсадка біля центрального ринку).



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх