Новий губернатор відвідав Кременчук

8.06.2006, 16:06 Переглядів: 1 960
Новопризначений губернатор Полтавщини Валерій Асадчев у середу, 7 червня, здійснив турне по Кременчуку. Він відвідав КрАЗ, сталеливарний, вагонобудівний, автоскладальний заводи та фірму “Присадки”. На прохання міського голови Миколи Глухова пан губернатор також зустрівся з пресою..
Новий губернатор області Валерій Асадчев закидав пресу економічними термінами. Що, що, а економіка його „коньок”

“Я не той, хто прийшов сюди пересидіти. Я буду працювати”
Нагадаємо, Валерій Асадчев під час минулих президентських виборів працював керівником виборчого штабу Віктора Ющенка. Після його перемоги він був без п’яти хвилин губернатором області. Сьогодні, з другої спроби, він таки погодився працювати керівником Полтавщини. Каже, аби допомогти Президенту. “Я його тоді і зараз підтримую. Тоді указ про призначення був готовий. Але я відмовився, бо був депутатом мажоритарником і не міг покинути своїх виборців. Але і зараз я не тримаюся за цю посаду. Проте я не той, хто прийшов сюди пересидіти. Я людина дуже відповідальна. Я буду працювати. Так, пропрацювавши кілька днів у мене склалося враження, що я тут вже років п’ять працюю”.

“Я не прихильник того, аби міняти всі кадри аж до прибиральниці...”
Такими словами новий губернатор відповів на запитання журналістів щодо можливої зміни віце-губернаторів і посадовців облдержадміністрації. Він каже, що в облдержадміністрації залишиться увесь кадровий склад. Єдине питання у Валерія Асадчева виникає щодо першого віце-губернатора Віктора Іноземцева. “Замість Іноземцева (члена соцпартії, кандидата на посаду губернатора) я пропоную кандидатуру Близнюка (член „Нашої України”). Поки що Іноземцев пішов у відпустку і ми не отримали дозвіл на його звільнення. Інші заступники залишаються”.
Щоправда, чотирьох заступників новому губернатору здалося замало. Він пропонує збільшити їх кількість до 5-6 чоловік: “У Сан Санича Омельченка – мера Києва було 18 заступників. Я не прихильник 18, навіть не 10. Але чотири це замало. Буває так, що один у відпустці, інший захворів, тоді ситуація стає некерованою. Я вважаю треба аби було 5-6 заступників”. Які саме повноваження виконуватимуть нові віце-губернатори, якщо вони таки з’являться, губернатор не уточнив.

Економіка – „коньок” нового губернатора
Багато часу спілкування з журналістами Валерій Асадчев присвятив економічному блоку питань. Щоправда, не захотів відповідати на питання: “Що йому залишилося в спадщину від попередника Степана Бульби?”, бо не любить говорити погано про тих, хто був до нього. Обмежився словами – роботи багато. Далі розповів про те, що треба вести плавну тарифну політику, а не оголошувати мораторії на підвищення тарифів, як це робила попередня Верховна Рада, бо це згодом зробить з країни другий Алчевськ. “Я завжди був проти мораторію. Економіка є економікою. Я не хочу Алчевська в області і руйнування підприємств. Тарифну політику слід вести плавно”.
Також губернатор розповів, що вивчив стан справ на „Укртатнафті” і проситиме уряд повернути вексельну схему розрахунку для підприємства.
Він, як і під час виборчої кампанії, запевнив, що лобіюватиме питання будівництва мосту через Дніпро. Крім того губернатор заявив, що перед тим, як почати будівництво металургійного комбінату слід спочатку вивчити ряд екологічних питань.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх