24 березня депутати облради знову розглянуть кременчуцьке «тарифне питання»

23.03.2023, 14:04 Переглядів: 1 154

Проєкт рішення про зниження тарифів для лівобережжя Кременчука розглядатимуть вдруге

24 березня відбудеться XX сесія Полтавської обласної ради VIII восьмого скликання. Про це йдеться на сайті обласної ради. На порядок денний виносять 50 питань, серед яких і «тарифне питання». Мова йде про ініціативу Кременчука  зниження тарифів, які застосовує КП «Полтаватеплоенерго» до споживачів лівобережжя Кременчука.

Назва проєкту рішення — Про застосування Полтавським обласним комунальним виробничим підприємством теплового господарства «Полтаватеплоенерго» з початку опалювального періоду 2022-2023 років тарифів (одноставкових) на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії й постачання гарячої води протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано.

Це питання виноситимуть на розгляд сесії вже вдруге. У січні його зняли з розгляду на доопрацювання.

Щоправда, на тій же сесії розглядалося ще одне питання — про передачу функції надання послуг теплопостачання  органу місцевого самоврядування, тобто Кременчуку. Наразі цього питання у порядку денному немає. Хоча його винесення анонсував минулого тижня начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. 

Нагадаємо, «тарифну історію» Кременчук та Полтава не можуть розв’язати від початку опалювального сезону, коли на лівобережжя Кременчука  тепло стало постачати полтавське комунальне підприємство. Такий вихід знайшли після того, як російське військо зруйнувало Кременчуцьку ТЕЦ, яка постачала тепло раніше. Після листувань, дискусій та закликів влади Кременчука знизити тарифи для лівобережжя Кременчука, обласна рада запропонувала нашому місту взяти відповідальність за постачання тепла на себе — шляхом взяття в оренду структурного підрозділу ТЕЦ, який нині перебуває на балансі КП «Полтаватеплоенерго». 

«Виклик», схоже, у Кременчуці прийняли. Проте не на умовах оренди, як пропонує область, а шляхом передачі підрозділу ТЕЦ у власність міста і тільки — після опалювального сезону. Крім того, влада міста не відступає, і намагається таки добитись скасування діючих тарифів полтавського КП.  

Глухий кут: у Кременчуці та області не можуть розв'язати «тарифну історію»

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх