У Дмитрівському музеї триває виставка декоративного розпису

1.09.2022, 07:04 Переглядів: 1 720

 

Акварелі та гуаші Оксани Прибутько

Понад десяток художніх робіт у техніці декоративного розпису можна побачити в музеї села Дмитрівка Кременчуцького району. Авторкою барвистих картин є керівниця цього музею Оксана Прибутько.

Виставка декоративно прикладного мистецтва діятиме до 23 вересня. Про це повідомила Марина Безсмольна, директорка краєзнавчого музею міста Горішні Плавні, відділом якого є сільський музей у Дмитрівці.

Експозиція складається з 13 робіт, написаних аквареллю та гуашшю кілька років тому. В них дмитрівчанка наслідує петриківський розпис – один із видів українського декоративно-орнаментального народного малярства. Переважання рослинних візерунків, здебільшого квіткових, є характерною особливістю цього розпису.

Свої картини Оксана Прибутько виставила напередодні Дня Незалежності України. У такий спосіб вона висловила свою любов до рідного краю, до Батьківщини. Захоплена українським декоративно-прикладним мистецтвом, музейниця хоче розрадити людей.

- Виникло бажання в такий складний для нашої країни час донести до відвідувачів музею, а це і односельці, і гості з ближніх міст, і тимчасові переселенці, хоч невеличку іскринку, яка б поліпшила настрій, відволікла від смутку сьогоденних проблем, – пояснила Оксана Прибутько.

Нагадуємо, що митців запрошують показати свої картини у Кременчуцькій художній галереї.

Автор: Володимир Дмитренко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх