У Кременчуці другий день розбирають завали ТЦ «Амстор», знищеного ударом російської ракети

29.06.2022, 11:01 Переглядів: 2 785

 Кількість постраждалих цивільних осіб від ракетного удару рашистів зросла

У Кременчуці та Полтавській області оголошена триденна жалоба по загиблим в результаті терористичного акту, здійсненого військовими російської федерації по відношенню до цивільного населення.

Так назвав ракетний удар російської армії по торговельному центру «Амстор» у Кременчуці керівник районної військової адміністрації Олег Лєднік під час ранкового брифінгу.

Він зазначив, що на місці трагедії другий день продовжуються роботи по розбору завалів торговельного центру та проводиться оцінка наслідків ракетного удару по центру і заводу «Кредмаш».

Олег Лєднік назвав кількість постраждалих внаслідок воєнного злочину рф станом на ранок 29 червня: 18 загиблих та 60 поранених.

Він додав, що кількість поранених зросла, адже ще одна людина звернулась до лікарні з черепно-мозковою травмою, отриманою під час вибуху ракети.

- Щодо безвісті зниклих цифра постійно змінюється. Якщо спочатку ми розшукували 43 людини, то вчора ця цифра зменшилась до 36. Є надія що на даний момент ця цифра ще менша, - зауважив очільник Кременчуцького району.

Олег Лєднік заявив, що до рятування людей та розбирання завалів торговельного центру були залучені підрозділи ДСНС із трьох областей України. Загалом до рятувальних робіт залучалось і продовжує працювати 70 одиниць техніки, більше 400 рятувальників ДСНС, 161 поліцейський та понад 80 працівників КП «Благоустрій Кременчука». На місці трагедії допомогу людям постійно надавали бригади медиків.

- Ці люди працювали і вдень, і вночі, проявляючи мужність та витримку, ризикуючи своїм здоров’ям, а інколи й життям. Тому усім їм хочу висловити слова вдячності за їх героїчну роботу та врятовані життя, - додав Олег Лєднік.

Як стало відомо з Телеграм-каналу ДСНС України, кількість постраждалих знову збільшилися – під час розбору завалів виявлено 8 фрагментів людських тіл. Підрозділами ДСНС обстежено та розібрано уламки будівельних конструкцій поки тільки на 75% загальної площі об’єкту. За медичною допомогою звернулася вже 61 особа, з них 26 було госпіталізовано.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх