Лікарі «Охматдиту» дістали уламок російського снаряду з голови 13-річної дитини (фото)

3.04.2022, 18:27 Переглядів: 1 328

 Важке поранення дівчина отримала у Миколаївській області, коли в будинок влучив снаряд.

Лікарі Національної дитячої спеціалізованої лікарні  «Охматдит» дістали уламок снаряда з голови 13-річної дівчинки. Дитина отримала поранення, коли в будинок її сім'ї у Миколаївській області влучив снаряд російських загарбників. Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я. 

«29 березня лікарі відділення нейрохірургії «Охматдиту»? прооперували 13-річну Софію. З її голови медики дістали уламок снаряда, який пройшов через скроню та зупинився між півкулями головного мозку. За словами завідувача відділення дитячої нейрохірургії НДСЛ «Охматдит» Павла Плавського, якби уламок пройшов на 1 см вище або нижче — дитина б загинула», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дівчинка отримала поранення голови 5 березня під час російських обстрілів у Миколаївській області. Три тижні Софія проходила лікування в Миколаєві, де в дитячій лікарні під обстрілами медики провели першу операцію. Наприкінці березня дівчина з матір'ю змогли потрапити в Охматдит.

У матері Софії, Людмили, в тілі досі знаходяться два сторонніх тіла. Проте вона каже, що це пусте, головне — що її дитина жива. Зараз дівчинка одужує, у неї ще болить голова, вона багато спить. Але дитина щаслива, що все позаду.

 

Нагадаємо, російські війська почали обстрілювати Миколаїв 25 лютого. Відтоді в регіоні зберігається дуже  напружена ситуація. Сьогодні рашисти знову нанесли по місту ракетний удар. 

Автор: Ольга Мінчук Джерело фото: ФБ МОЗ
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх