Україна в небезпеці: кременчужан запрошують на військову службу у резерві до батальйону тероборони

22.12.2021, 17:02 Переглядів: 8 308 Коментарів: 15

 

Росія продовжує стягувати війська до кордонів з Україною

Росія продовжує стягувати війська до кордонів з Україною. За даними української та західної розвідок, військове угрупування чисельністю понад 100 тисяч військовослужбовців готове до вторгнення в Україну.

Міністр оборони України Олексій Резніков навіть назвав ймовірний час такого наступу – кінець січня. А британська розвідка припустила, що це може відбутися на святвечір 24 грудня. Через загрозу вторгнення російських військ до України Сили швидкого реагування НАТО приведені у підвищену бойову готовність. З огляду на все це питання обороноздатності держави, зокрема боєздатності сил її територіальної оборони, наразі є одним із найважливіших та найбільш актуальних для нашої країни.

16 липня 2021 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт «Про основи національного спротиву», який визначив завдання, мету, порядок підготовки та ведення національного спротиву силами безпеки та оборони. Ним, зокрема, передбачений порядок формування військових частин Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Одна з таких частин дислокується у Кременчуці. Наш кореспондент зустрівся з її командиром та дізнався про те, які завдання наразі вирішують військовослужбовці військової частини А7311 на території нашого міста та чи у них є проблеми.

Підполковник Вадим Проценко командує батальйоном територіальної оборони з першого дня його формування у Кременчуці – з 2018 року. Як він пояснив, після ухвалення закону «Про національний спротив» робота з організації територіальної оборони отримала вагоме законодавче підкріплення та нові можливості.

- Були розроблені відповідні плани планомірного нарощування потужностей сил тероборони, але наразі, у зв’язку із загостренням ситуації на кордонах з Росією та реальною загрозою вторгнення російських військ, ми прискорюємо виконання усіх завдань, передбачених планом. Це вимагає значних зусиль та ресурсів, - пояснив Вадим Проценко.

Якщо раніше в його повсякденному підпорядкуванні перебувало лише кілька офіцерів та сержантів служби за контрактом, а усі інші проходили службу у військовому резерві, тобто прибували лише на практичні заняття з бойової підготовки кілька разів на місяць, то тепер штатна чисельність контрактників збільшена до понад 40 осіб.

- Це кадрова основа, кістяк військової частини – усі командири підрозділів, штаб, служби бойового забезпечення. Увесь інший особовий склад частини, як і раніше, укомплектований «резервістами», - зауважив комбат.

За його словами, з «резервістами» проводяться постійні заняття по бойовій підготовці. Поточного року майже щосуботи організовувались навчальні стрільби з вогнепальної зброї, під час яких відпрацьовувалися питання тактичної, спеціальної та військово-медичної підготовки.

На вогневому рубежі. Навчальні стрільби батальйону територіальної оборони
На вогневому рубежі. Навчальні стрільби батальйону територіальної оборони

У зв’язку зі збільшенням штатної чисельності кадрів частини виникло гостре питання щодо місця її дислокації. До цього часу штаб батальйону територіальної оборони займав кілька кабінетів у Кременчуцькому районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, але тепер потрібне велике приміщення, а краще окреме військове містечко.

- У Кременчуці вільних військових містечок не залишилось. Ті, що є, або передані Нацгвардії, або знаходяться у жахливому, напівзруйнованому стані. Хочу зазначити, питання щодо передачі нам у користування будівлі для розміщення військової частини наразі вирішується, за що я вдячний місцевій владі усіх рівнів. Звичайно, хочеться, щоб усе це відбулося якомога скоріше, але розумію, що є певні визначені нормативними документами процедури, які мають бути витримані. Сподіваюсь, що через місяць ми вже будемо мати свій «дах над головою», - розповів Вадим Проценко, так і не назвавши, яке саме приміщення може бути передане його батальйону.

Як стало відомо редакції із наших джерел у Полтаві, це може бути будівля Кременчуцького обласного наркодиспансеру. Чи буде його надано військовим на умовах безоплатної довгострокової оренди, або ж його передадуть на баланс Міноборони – питання наразі обговорюється, а рішення з цього приводу можуть прийняти лише депутати Полтавської обласної ради.

Комбат також розповів, що окрім приміщення у військової частини є й інші нагальні потреби. І вже є підприємства, які відгукнулись та допомагають у їх вирішенні. Так, засновник ПАТ «Вепр» Володимир Пилипенко запропонував передати батальйону ЗІЛ-157 з кунгом. Наразі вирішується питання щодо документального оформлення цієї допомоги.

- Автомобіль хоч і старенький, але знаходиться у майже ідеальному стані. Він вкрай потрібен нашому батальйону. Я б з вдячністю прийняв допомогу для військової частини й від інших підприємств, бізнесменів чи організацій. Закон це робити дозволяє, - пояснив Вадим Проценко та додав, що у батальйоні є вакансії на проходження служби у військовому резерві, тож він запрошує кременчужан до себе.
Відпрацювання вправи зі спеціальної підготовки
Відпрацювання вправи зі спеціальної підготовки

Такі військовослужбовці проживають вдома, працюють за своїм основним місцем роботи, а їх підготовку по військовій справі проводять у вихідні дні – зазвичай щосуботи. У призначений час при виникненні необхідності їх будуть призивати на військову службу по мобілізації та залучати до виконання завдань, що стоять перед батальйоном територіальної оборони за призначенням – охорона важливих об’єктів у районі, боротьба з диверсантами тощо.

Детальніше про умови та порядок проходження служби у військовому резерві за місцем проживання та військової служби за контрактом можна дізнатися в Кременчуцькому районному ТЦК та СП (колишньому військкоматі) за адресою м. Кременчук, вул. Генерала Жадова, 6 та за телефоном (05366) 3-19-45 або за моб. тел. 0677090935.

Як стало відомо редакції, у кожній з областей України формуються бригади територіальної оборони, до складу яких входять батальйони тероборони – по одному в кожному з нових районів та додатково один батальйон в обласному центрі. В Полтавській області сформовано 5 батальйонів територіальної оборони, один з яких дислокується у Кременчуці. Розгортання військових частин планується завершити до 15 січня 2022 року.

Автор: Віктор КРУК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 15

423
22 грудня 2021 17:16

Треба як в Швейцарії-в кожного в будинку  зброя


44 8
61
22 грудня 2021 18:09

"У Кременчуці вільних військових містечок не залишилось..."Почему? А воинская часть возле обувной фабрики? 


15 3
44
22 грудня 2021 19:01

Цитата: Doktor

"У Кременчуці вільних військових містечок не залишилось..."Почему? А воинская часть возле обувной фабрики? 

Військове містечко біля колишньої взуттєвої фабрики вже давно зайнято управлінням "А" СБУ - центр спецоперацій.  


12 0
0
22 грудня 2021 19:04

Не бойтесь, местные воины все решат, они уже бегут в сторону военкомата. Z6 уже развернул боевой диван и взявши на вооружение данные разведки ми 6 скрытно выдвинулся на позицию, а evil заканчивает поджигать кремль . Остальные воины сайта, готовы оперативно, сутками строчить гневные комменты и обличать вату и зеликов. Вообщем патриотичные кролики в гневе страшны, и  перепатриотить этих патриотов неполучится. Вообщем , z6, наконец-то твое время пришло.

 


45 23
44
22 грудня 2021 19:10

Цитата: Olexander

Треба як в Швейцарії-в кожного в будинку  зброя

Якби у нас жили швейцарці, то можно було б й так. Якщо ж в Україні так зробити зараз, то щодня будемо читати новини про перестрілки, вбитих та поранених у п'яних розборках. Тай просто неадекватів у нас вистачає. Тож у кожному будинку зброю тримати не можна ні в якому разі. Лише у перевірених, підготовлених, надійних і головне, адекватних українців. Нажаль, таких меншість


24 17
0
22 грудня 2021 19:43

Швейцарія це країна і прямою демократію. Закони ухвалюють на референдумі люди. А влада як така має дуже обмежені повноваження. Саме тому там зброя у кожному будинку. Бо, щоб там хто не казав, але саме рушниця надає владу. Спробуй видати дебільний указ або прийняти закон, який не сподобається населенню у якого в кожному будинку зброя... А ті всі "страшилки" про розбірки, які будуть якщо в кожного буде зброя... Вона і так є зараз у всіх неаекватів і злочинців. Її немає у адекватних та законослухняних укранців (яких переважна більшість). Аби в них зброя з'явилася, то нічого поганого для пересічних громаян не сталоя б. А от віталько, наприклад, на багато уважніше прислухався до тих хто протестує біля виконкому


26 5
4 369
1
22 грудня 2021 20:20

Цитата: Минометчик Лёша
твое время
а дико уставший от вайны леша исходит на ***, его так пучит, что *** на всю газету....пеки пирог путлера встречать . 


15 42
383
22 грудня 2021 20:27

Цитата: Минометчик Лёша
твое время пришло
говнометчик леша, твое время никогда не придет. Руцкий мир только за поребриком- тебе туда.


14 36
12
22 грудня 2021 21:41

Цитата: KVM
Цитата: Olexander

Треба як в Швейцарії-в кожного в будинку  зброя

Якби у нас жили швейцарці, то можно було б й так. Якщо ж в Україні так зробити зараз, то щодня будемо читати новини про перестрілки, вбитих та поранених у п'яних розборках. Тай просто неадекватів у нас вистачає. Тож у кожному будинку зброю тримати не можна ні в якому разі. Лише у перевірених, підготовлених, надійних і головне, адекватних українців. Нажаль, таких меншість

Я Вас удивлю, может Вы не знали, но в Украине можно держать гражданам оружие в каждом доме ( и не только) и причем давно и главное законно: гладкоствольную, нарезную, в любых количествах, просто надо изучить эту тему и оформить документы, а не ссылаться на то, как хорошо в где то.


4 4
0
22 грудня 2021 21:45

Ну ну , шановнi шо так примитивно, скучно девочки, больше креатива шош вы как под копирку. Больше читайте, развивайте вокабуляр, ростите над собой. smile Иначе так и останетесь УГ . Вообщем бывайте ихтиандры ***


26 16
44
22 грудня 2021 21:57

Цитата: KFC
Цитата: KVM
Цитата: Olexander

Треба як в Швейцарії-в кожного в будинку  зброя

Якби у нас жили швейцарці, то можно було б й так. Якщо ж в Україні так зробити зараз, то щодня будемо читати новини про перестрілки, вбитих та поранених у п'яних розборках. Тай просто неадекватів у нас вистачає. Тож у кожному будинку зброю тримати не можна ні в якому разі. Лише у перевірених, підготовлених, надійних і головне, адекватних українців. Нажаль, таких меншість

Я Вас удивлю, может Вы не знали, но в Украине можно держать гражданам оружие в каждом доме ( и не только) и причем давно и главное законно: гладкоствольную, нарезную, в любых количествах, просто надо изучить эту тему и оформить документы, а не ссылаться на то, как хорошо в где то.

Может я вас удивлю, но гладкоствольное и уж тем более нарезное оружие в Украине сейчас можно покупать и держать только тем, кто имеет на это право и получил специальное разрешение от органа МВД, а перед этим прошел медкомиссию и курсы по обращению с оружием. То есть это разрешение все кто хочет получить не может. Кроме того - эти люди обязаны хранить его особым образом (в сейфах) и это систематически проверяется. Так что эта система очень далека от понятия "оружие в каждый дом", и от того, как это есть в Швейцарии


11 1
383
22 грудня 2021 23:51

Цитата: Минометчик Лёша
Иначе так и останетесь УГ . Вообщем бывайте ихтиандры ***
рускоговорящую челюсть береги- пригодится!


11 27
254
23 грудня 2021 08:01

Цитата: vortex

Швейцарія це країна і прямою демократію. Закони ухвалюють на референдумі люди. А влада як така має дуже обмежені повноваження. Саме тому там зброя у кожному будинку. Бо, щоб там хто не казав, але саме рушниця надає владу. Спробуй видати дебільний указ або прийняти закон, який не сподобається населенню у якого в кожному будинку зброя... А ті всі "страшилки" про розбірки, які будуть якщо в кожного буде зброя... Вона і так є зараз у всіх неаекватів і злочинців. Її немає у адекватних та законослухняних укранців (яких переважна більшість). Аби в них зброя з'явилася, то нічого поганого для пересічних громаян не сталоя б. А от віталько, наприклад, на багато уважніше прислухався до тих хто протестує біля виконкому

Может я вас удивлю - но Швейцария живёт за наши деньги - очень большая часть наших денег украдено и увезено туда, а они типа честные - у нас другая страна - и происхождение денег это секрет


13 0
194
23 грудня 2021 10:23

Может я вас удивлю, но если вы адекватный человек, то пройти медкомиссию, обучение, и получить разрешение на покупку гладкоствольного оружия вам не составит труда. Правда прийдется потратиться на сейф + покупка оружия + прохождение перерегистрации раз в три года. Под лежачий камень, как вы знаете, вода не течет.


5 1
4
23 грудня 2021 11:48

Мен..чик Леша схоже самозакоханий графоман?

(питання риторичне)


3 17

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх