Українців хочуть штрафувати на місці за перебування без маски у громадських спорудах та транспорті

5.11.2020, 18:01 Переглядів: 4 984 Коментарів: 11

 

Штраф за не носіння масок буде від 170 до 255 гривень

В Україні хочуть змінити порядок штрафування за перебування у громадських спорудах і транспорті без масок – протокол виписуватимуть на місці. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 5 листопада.

 
За його словами, відповідний пункт буде містити законопроєкт №3891, який зараз підготував Кабмін і направив на ознайомлення у Верховну Раду.


- Що буде передбачати цей закон? Він буде передбачати, що конкретний штраф за не носіння масок буде від 170 до 255 гривень. Причому протокол складатимуть одразу на місці, а не так, як було раніше, коли складали протокол, передавали в суд, а суд потім вирішував – накладати штраф чи не накладати. У результаті цього у нас менше 5% – 3% навіть – були застосовані штрафні санкції як до громадян, так і для організацій, - пояснив міністр.


Якщо закон ухвалять, запрацює такий же механізм, як і при порушенні правил дорожнього руху. Штраф зможуть виписувати як працівники Нацполіції, так і представники епідемічного контролю та органів місцевого самоврядування.


Автор: Катерина Турубара Джерело фото: ukraina.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 11

353
5 листопада 2020 19:11

Акценти зі своєї катастрофічного провалу боротьби з коронавірусом вони перекладають на носіння масок. 

Особисто я у своєму побуті не наблюдаю масового порушення маскового режиму. Декілька разів бачив, навіть сьогодні, як люди заходять до крамниць без масок, але після зауважень продавчинь без заперечень відразу одягали. У комунальному транспорті порушень не бачив. Комунальні кондуктори сумлінно спостерігають за цим. Це настількі поодинокі випадки, шо навить не варті уваги.

Тому вважаю, шо це окозамилювання. Всралися по самісінькі вуха. Як немає чим боротися проти пандемії, залишилося вигадувати дибільні квартальні закони. Придумали закон прикрити свою голу сраку.  


49 14
307
5 листопада 2020 19:57

Кому держава видала хоча б одну бескоштовну маску?


41 10
0
5 листопада 2020 20:03

Суди не накладали штрафи бо більшість суддів розуміє що ці обмеження не законні та не відповідають конституції. Квартальні клоуни витирають взуття конституцією(що ми бачили вже у спробі вчинити повалення державного ладу). Цей закон, про штрафи на місці не просто окозамилювання, а спроба наділити фактично необмеженими повноваженнями ментів.

 

Щоб вони могли приколупатись до будь кого і сказати "пройдёмте".

 

Цю ініціативу, на мою думку, слід розцінювати як один із ланцюжків у побудові поліцейської держави, узурпації влади та встановлення диктатури. I цього не можна допускати ны за яких умов. Деякі люди чомусь вважають що це так держава про них піклується, коли їх штрафує. Це зовсім не так. Це лише методологія "малих кроків" як із громадян зробити слухняне стадо баранів. Якщо прокатить цей закон далі буде щось на зразок "карантин вихідного дня", потім "комендантська година", потім "дозволи на вихід із помешкання". А потім можна і розстріл на місці у закон записати...

 

Якщо ви хочете щоб таке було - можете аплодувати та прогинатись під зе. Ви зробили це разом. Якщо така перспектива вас не влаштовує - має бути супротив і пропозиція для тих хто це робить купувати квитки до ростову


35 20
4 365
1
5 листопада 2020 20:14

Поздновато....


14 6
601
6 листопада 2020 00:33

Цитата: zzzzzz

Поздновато....

Це для Італії чи Франції, в нас поки що темп стриманий

Цитата: StarПёр
собисто я у своєму побуті не наблюдаю масового порушення маскового режиму

Надіта маска з неприкритим носом це не надіта маска - а це я спостерігаю повсюди - як в магазинах, аптеках і тролейбусах, так і в поліклініках. А зроби зауваження в черзі що відійди від мене на півтора метри, так сприймуть це наче ти їх послав до дідька


21 7
0
6 листопада 2020 01:03

Цитата: Чувааак
А зроби зауваження в черзі що відійди від мене на півтора метри, так сприймуть це наче ти їх послав до дідька

 

То може розстрілювати на місці тепер без суду та слідства пропонуєте друже? Ви теж нещодавно ходили по всьому місту як особа контактна із пацієнтом в якого ковід(і Ви це усвідомлювали). Ніхто не пропонував Вас штрафувати на 17к. Ніхто не робив Вам зауваження. Хоч ризик саме від Вас був реальний, а те що пропонують "слуги" вдарені на всю голову - уявна загроза.

 

Вам треба не "робити зауваження", повчаючи всіх оточуючих у супермаркеті, а чемно попросити відійти, пояснюючи оточуючим що ви не хочете захворіти, і не забувайте додавати "будьласка". Це є проблема? Мабуть ні. Не бачив такого щоб коли хтось чемно просить - таке прохання не виконали і не відійшли.

 

Проблема зараз полягає в тому що знаходяться занадто розумні, які думають що мають право вказувати всім оточуючим що робити. Сподіваюсь це не про вас


16 12
367
1
6 листопада 2020 07:25

Я объяснял 1000 раз иду я без документов без маски ..На кого выпишут штраф ?Иван Иваныч Иванов ул.Пушкина дом Калатушкина ....Оснований для задержания нет их там 6 пунктов и то под УК подозрения ..Задержать могут на 3 часа ...Если других дел нет более важных ловить нарушителей ПДД ,коррупционеров,мошенников и убийц ..То нам ещё надо будет одну армию полиции завести и кормить соответственно ее .

Министр здравоохранения о штрафах для населения заговорил ...ОМГ ...Может теперь ещё Степанов и свой Кодекс административно-здравохранительных нарушений придумает и вот эти штрафы  пойдут на зарплаты врачам 


13 6
229
6 листопада 2020 08:31

Цитата: vetalman
Я объяснял 1000 раз иду я без документов без маски ..На кого выпишут штраф ?Иван Иваныч Иванов ул.Пушкина дом Калатушкина
Так был ещё весной принят Закон, что во время карантина все должны иметь при себе документы. Алгоритм задержания и выписывания штрафов описали верно (штраф за маску и документы). И зачем усложнять себе жизнь, трудно нормально надеть маску? А вот где нарушения поголовное - маршрутки на Власовку и Светловодск (переполненные и 50% без масок, а водиле только деньги давай). 


10 2
367
1
6 листопада 2020 09:37

Обязать носить с собой дукоменты постановой КМУ или Законом от ВР Украины меня не могут априори так как это нарушает мои права в Конституции Украины ...А именно 21 и 22 и 64 статью Конституции ...Или вы считаете , что видео по телику-  где Степанов ,министр Здравоохранения рассказывает про штрафы сильнее Конституции ?


5 7
229
6 листопада 2020 10:04

Цитата: vetalman
Обязать носить с собой дукоменты постановой КМУ или Законом от ВР Украины меня не могут априори так как это нарушает мои права в Конституции Украины ...А именно 21 и 22 и 64 статью Конституции ...Или вы считаете , что видео по телику-  где Степанов ,министр Здравоохранения рассказывает про штрафы сильнее Конституции ?

Как-то получается у Вас - "Отморожу уши на зло бабушке"


7 4
767
6 листопада 2020 13:30

Хех, т.е теперь мусора могут спокойно выписывать штрафы всем подряд! Под предлогом что маска не такая. Будет такая же ситуация как и водителями, штрафы выписывать, а на все возражения посылать в суд для опротестования. И да, первым делом мусора получат план по поимке и выписке штрафов безмасочникам. И вообще я не пойму, карантин есть, маски есть, а заболеваемость барановирусом растёт. А был ли мальчик?

А если добавить что засекретили статистику смертности в разрезе заболеваний, да и общую тоже, оставив только барановирус, то вообще становится понятным, что всё это ерунда и фарс. Подготовка к чему-то большему, а это тренировка стада для загона в стойло.

6 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх