Лототрон у залі міськради, або Як депутати обирали склад міської виборчої комісії

12.01.2006, 15:01 Переглядів: 1 835
П’ятого січня депутати міськради затвердили склад міської виборчої комісії, яка опікуватиметься виборами майбутніх міських обранців та мера. З 33 бажаючих до комісії потрапило 15. Їх визначали жеребкуванням. Очолив комісію колишній військовий Сергій Мирошниченко, що представлятиме інтереси партії “Вперед, Україно!”.
Депутат міськради, що представляє інтереси партії “Третя сила” витяг з лототрона щасливий конверт. Їх партієць увійшов до сладу міськвиборчкому.
Фото: Дмитрий Бабец

Перша в цьому році сесія міськради, що відбулася п”ятого січня, була незвичною від усіх інших тим, що депутати більше спостерігали за дійством, аніж впливали на прийняття рішення. Вони стежили за жеребкуванням, яким визначалася участь 15 представників політичних партії з 33 бажаючих.
Само жеребкування відбувалося в два етапи. На першому етапі представник від кожної партії, які подали до мерії заявки щодо роботи в міській виборчій комісії, підходив до лототрону та витягав конверт з порядковим номером від 1 до 33. Згодом, дивлячись на номер, який він витяг, партієць по черзі знову підходив до лототрону та знову витягував конверт. Хто витягав порядковий номер від 1 до 15, автоматично отримував представництво в комісії.
На сесії перший етап довелося проводити двічі, бо в списку партій знайшли помилку. Під час жеребкування забули про Українську народну партію.
Після тривалої процедури жеребкування, проведеної згідно з новим законодавством, поза комісією залишилося 18 партій. Серед тих, хто пройшов до комісії, є представники міської організації політичної партії „Вперед, Україно”; Слов’янської партії; партії „Могутня Україна”; представник компартії, партії „Третя сила”; партії „Вітчизна”; Партії Зелених України; народного блоку Литвина; партії „Реформи і порядок”; виборчого блоку „Держава –Трудовий Союз”; блоку Юлії Тимошенко; Народного Руху України; Партії регіонів; партії „Віче”; соціально-екологічної партії „Союз. Чорнобиль. Україна”.
Головою міськвиборчкому, через відсутність інших претендентів на цю посаду від вищеперелічених партій, став Сергій Мирошниченко, що представлятиме інтереси партії “Вперед, Україно!”.
Заступником голови комісії стала  Людмила Малик ( представник Слов’янської партії), а секретарем - Ольга Ярмула від партії „Могутня Україна”.

Сергій Мирошниченко-голова міськвиборчкому

Фото: Дмитрий Бабец

1966 року народження. Військовий пенсіонер. Служив у ракетній бригаді. Має вищу освіту та досвід роботи в виборчих округах. Так, під час виборів в 1994 році був головою дільничої виборчої комісії.
Ось перші фрази голови комісії членам міськвиборчкому: “Роботи не боюся. Знаю, що таке ненормований робочий день. Будемо намагатися все зробити, як треба”.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх