В області відкрито лабораторію генетичної експертизи

5.01.2006, 14:01 Переглядів: 1 836
29 грудня міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко відкрив у Полтаві лабораторію генетичної експертизи. Як каже головний міліціонер країни, методом ДНК-аналізу в лабораторії можна буде ідентифікувати особу чи встановити спірне батьківство. Раніше ці аналізи в Україні робилися лише в єдиній подібній лабораторії в Києві..

Встановити батьківство або ідентифікувати особу методом ДНК-аналізу тепер можна і в Полтаві

Майже годину, ввечері 29 грудня, керівники обласної міліції чекали в приміщенні Полтавського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру на приїзд міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. “Їде. Всім вишикуватися!”, – пролунала команда з гучномовців. Золотий фонд обласної міліції вишикувався на вулиці і ще хвилин 20 мерз. Міністр запізнювався. “Це президент задає тону, своєю звичкою запізнюватись”, – жартували з міліціянтами журналісти.
Міністр приїхав на службовій іномарці і, швидко привітавшись, аби не морозити колег, поспішив у приміщення. Все відбувалось, як у прискореній кінозйомці. Міністр зі свитою пулею облетів центр, перерізав блакитну стрічку нової лабораторії і провів прес-конференцію для журналістів, де ні словом не обмовився про основну мету приїзду – відкриття лабораторії. Говорив, переважно, про політику. Про лабораторію розповів в кінці, на прохання журналістів.
Відкрита в Полтаві лабораторія друга в Україні після Києва, де методом ДНК-аналізу можна ідентифікувати особу чи встановити спірне батьківство. Крім того тут можна встановити приналежність слідів крові, сперми, слини, волосся чи кісткової тканини певній особі; ідентифікувати останки у випадку розчленування трупа або ідентифікувати жертв катастрофи. В науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі при якому працюватиме нова лабораторія правоохоронці здійснюють ще 26 досліджень. Це дослідження почерку, документів та грошей, продуктів; балістики, трасології та інші.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх