Відпочивав за кордоном під час війни: СБУ та ДБР вручили підозру заступнику голови Полтавської облради Бєлоножку

16.04.2024, 16:30 Переглядів: 998 Коментарів: 1

 

За даними слідства, у березні 2023 року чоловік оформив собі службове відрядження до міста Бидгощ у Польщі. Натомість поїхав відпочивати до Португалії

Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань вручили підозру заступнику голови Полтавської облради. Про це йдеться у телеграм-каналі СБУ. Особу посадовця розсекретили полтавські ЗМІ. Інтернет-видання Полтавщина пише, що фігурантом став Олег Бєлоножко.

У телеграм-каналі СБУ йдеться, що у березні 2023 року посадовець оформив собі службове відрядження до міста Бидгощ, що в Польщі. Подорож посадовець оформив як робочу. Після перетину кордону депутат поїхав у особистих справах до однієї з південно-західних країн ЄС.

 

«Там він перебував весь термін «службового відрядження». Про це свідчать виписки із банківських карток, які посадовець використовував для сплати рахунків у закордонних готелях, ресторанах та магазинах.Під час перебування за кордоном він підписав довіреність на іноземну громадянку для придбання собі нерухомості в Євросоюзі», — повідомляється у телеграм-каналі СБУ.

У матеріалах справи йдеться, що посадовець вніс неправдиві відомості до звітних документів після відрядження. Під час обшуків у депутата вилучено оригінали документів щодо поїздки.

Депутату повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 366 (службове підроблення);
  • ст. 190 (шахрайство);
  • ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).
    Посадовцю мають обрати міру запобіжного заходу. Йому загрожує ув’язнення.

Нагадаємо, понад 1,6 мільйона гривень переплати: на Полтавщині хотіли постачати обмундирування військовим за завищеною ціною.

Автор: Лідія Ярославська Джерело фото: Полтавщина, телеграм-канал Служби безпеки України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

919
16 квітня 2024 20:46

Хлопці гинуть захищаючи Україну, а ці па дли пристроюють накрадене. Конфіскувати все і віддати дітям загибих воїнів! А цю па длу окопи рити під постійними обстрілами, на більше воно не здатне.


5 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх