Помер почесний громадянин Кременчука Феодосій Харитонович Провізіон (доповнено)

14.03.2024, 12:39 Переглядів: 1 814

 

Видатний лікар та багаторічний очільник Кременчуцької дитячої лікарні

На 97 році життя помер почесний громадянин Кременчука, видатний лікар, багаторічний очільник Кременчуцької дитячої лікарні Феодосій Харитонович Провізіон. Факт «Кременчуцькому Телеграфу» підтвердили у пресслужбі Кременчуцької міської ради.

Додано

Народився Феодосій Провізіон 24 січня 1928 року на Полтавщині, у селі Оболонь. У 1940 році разом з родиною переїхав до Алтайського краю, а у 1952 році приїхав до Кременчука, працював завідувачем господарства Кременчуцької першої міської лікарні.

У 1957-1964 роках навчався на педіатричному факультеті Харківського медичного інституту. Після його закінчення спочатку працював дільничним лікарем-педіатром, а з 1965 по 2002 рік – головним лікарем Кременчуцької міської  дитячої лікарні.

13 скликань поспіль з 1967 по 2002 роки обирався депутатом Кременчуцької міської ради, завжди відстоював інтереси галузі охорони здоров’я міста та дитячої медицини Кременчука. Феодосій Харитонович був автором багатьох публікацій та видань медичного спрямування.

Феодосій Провізіон неодноразово був відзначений нагородами різних рівнів, у тому числі нагороджений орденом «Знак пошани» та двома медалями.

У 1995 році йому надали почесне звання «Заслужений лікар України», а 30 грудня 1997 року рішенням XXVII сесії Кременчуцької міської ради XXII скликання за значний особистий внесок у розвиток педіатрії, охорони  материнства і дитинства – «Почесний громадянин Кременчука».

Детальніше про те, ким був Феодосій Провізіон і що особливого зробив для Кременчука — читайте далі у нашому матеріалі. 

Автор: Дарія Згура
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх