КТУ оголосив тендер на закупівлю 20 тролейбусів на 7,6 млн євро

14.03.2024, 13:32 Переглядів: 1 104

Тролейбуси зможуть ходити на автономному ходу не менше 20 км

Комунальне підприємство «Кременчуцьке тролейбусне управління імені Л.Я.Левітана» оголосило тендер на закупку 20 нових тролейбусів. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель EU tenders. «Кременчуцький ТелеграфЪ» дізнався у мера Віталія Малецького, як йдуть справи з погашенням уже взятих у кредит комунальних автобусів та тролейбусів.

В описі до закупівлі зазначається, що тролейбуси мають бути випущені не раніше 2023 року. Транспорт також має вміщувати не менше 80 пасажирів, мати не менше одного місця для пасажирів на інвалідному візку і 4 — для пільговиків, а загальна кількість місць для сидіння має бути не менше 26.

Тролейбуси матимуть низьку підлогу і зможуть ходити на автономному ходу не менше 20 км, зазначено у тендері. 

Нагадаємо, на придбання тролейбусів для Кременчука Європейський інвестиційний банк виділив 7,6 млн євро. Строк позики — 22 роки, з урахуванням 5-річного пільгового періоду повернення коштів. Нині місто бере участь у спільному з Європейським інвестиційним банком проєкті розвитку міського громадського транспорту в Україні. Відповідна фінансова угода була укладена між Україною та Європейським інвестиційним банком та ратифікована Верховною Радою ще до повномасштабного вторгнення. 

За словами міського голови Віталія Малецького, у березні місто вчасно оплатило черговий транш європейському банку за закупку тролейбусів. Комунальні автобуси місцева влада закупляла за кредит, наданий банком «Укргазбанк». Наразі Кременчук його погашає без заборгованостей. Повністю кредит за автобуси орієнтовно мають закрити у листопаді 2024 року, відповів мер міста на питання «Кременчуцького Телеграфа» 14 березня. Розміри кредитів і заборгованостей у цифрах міський голова не назвав. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх