Трьох кременчуцьких захисників нагородили орденами «За мужність» III ступеня посмертно

14.03.2024, 10:42 Переглядів: 1 828

  

Рідні та близькі героїв згадують своїх хлопців як справжніх патріотів, які добровільно стали на захист України.

Сьогодні, 14 березня, у стінах Кременчуцької районної військової адміністрації трьох воїнів-захисників нагородили орденами «За мужність» III ступеня посмертно. Нагороди родинам загиблих вручили заступник начальника Кременчуцької РВА Артем Даценко та керівник Кременчуцького Районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Мирослав Волков.

Солдат Котляров Вадим пішов захищати Україну 23 березня 2023 року. Загинув військовий у серпні 2023 року, поблизу села Іванівське, Донецької області. Нагороду передали родині полеглого воїна.

 

Орден на ім’я свого героя отримала родина молодшого сержанта Ігоря Турмія. Військовий пішов на фронт добровольцем, згадує мама загиблого. Молодший сержант отримав поранення під час артилерійського обстрілу, поблизу міста Красногорівка, Донецької області. У квітні 2023 року від отриманих поранень Ігор помер.

 

— Він був з самого дитинства справжнім чоловіком. Займався спортом. Не говорив мені, що піде на війну. Пішов добровольцем у 71 окрему єгерську бригаду. Побратими згадують, що він постійно їх чомусь навчав. Говорили, що навіть не думали, що йому 31 рік, адже він був надзвичайно мудрим. Давав розумні поради. Під Бахмутом він отримав поранення, втратив зір. Але, одразу після операції повернувся до побратимів. Говорив, якщо не я, то хто? Це наче проста фраза, але він говорив, що хто буде захищати, чому хлопці не йдуть, — розповідає мама захисника Ганна Турмій.

Ще один військовий, родина якого отримала орден «За мужність» III ступеня посмертно, молодший лейтенант Анатолій Самсонов. Чоловік теж пішов на фронт добровольцем. Загинув Анатолій 23 березня 2023 року поблизу села Новоселівка Друга, Донецької області. Дружина воїна по нагороду прийшла з маленькою донькою, яка залишилася без батька.

 

— Він був хоробрим, мужнім. Пішов на фронт одразу, як почалася війна. Ми просили його не йти, адже дитина маленька. Але, він вирішив, що піде. 9 березня він вже був у військкоматі. Рік воював відважно, завжди був першим. Хотів бути офіцером. Отримав поранення, але, навіть це його не зупинило. Поспішав до побратимів на фронт. Бився до останнього дня, — розповідає дружина загиблого воїна Олена.

Керівництво Кременчуцької РВА та центру комплектування пообіцяли родинам загиблих свою підтримку.

Нагадаємо, що 5 лютого у Кременчуцькій районній військовій адміністрації вручили нагороди родинам трьох загиблих захисників України - Мельничука, Гончара та Дзюби.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх