Родинам трьох загиблих воїнів з Кременчуччини вручили їх нагороди - ордени «За мужність»

5.02.2024, 13:40 Переглядів: 1 250

 

Військовий ліцеїст Богдан Мельничук отримав нагороду свого батька та заявив, що хоче також боронити Україну

Сьогодні, 5 лютого, у Кременчуцькій районній військовій адміністрації вручили нагороди родинам трьох загиблих захисників України.

Державні нагороди рідним полеглих Героїв від імені Президента України передали заступник начальника Кременчуцької районної військової адміністрації Артем Даценко та начальник Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Мирослав Волков.

 

Першими орден «За мужність» ІІІ ступеню отримала родина сержанта Сергія Мельничука – його дружина та син.

Сергій Мельничук народився 11 листопада 1977 року на Черкащині. Захищати Україну пішов добровільно у перший день повномасштабного вторгнення – 24 лютого 2022 року. Спершу був призначений командиром групи швидкого реагування «ГРОМ» роти охорони Кременчуцького районного ТЦК та СП. Згодом відправився на фронт – воював на Донеччині, був командиром відділення розвідувального взводу, мав позивний «Бугор».

Він загинув 23 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу села Курдюмівка Бахмутського району Донецької області. До свого 46-річчя Сергій не дожив кілька днів.

 

Державну нагороду - орден «За мужність» ІІІ ступеню загиблого старшого солдата Артема Гончара отримала його матір.

Він народився 25 липня 1998 року. Захищати Україну пішов добровільно 1-го березня 2022 року у 23 річному віці. Попри молодий вік Артем Гончар був вже досвідченим воїном, адже воювати з російськими окупантами йому довелося ще під час проведення антитерористичної операції. У 18 років він був призваний на строкову військову службу, під час якої підписав із ЗСУ контракт та відправився на Донбас.

Під час повномасштабного вторгнення він знову воював на Донецькому напрямку у складі 145 окремого батальйону територіальної оборони Кременчука. У юнака був позивний «Смайл» - побратими розповіли, що такий позивний йому дали тому, що Артем завжди посміхався.

Старший солдат Артем Гончар загинув у 24-річному віці 4 серпня 2022 року біля села Новомихайлівка Донецької області під час танкового обстрілу ворога.

 

Орден «За мужність» ІІІ ступеню загиблого рядового Юрія Дзюби отримали його мати та дружина.

Він народився 28 жовтня 1974 року у Кременчуці. Проживав у Кривушах й тривалий час працював на нафтопереробному заводі, де пройшов шлях від слюсаря-ремонтника до заступника начальника цеху. На початку повномасштабної війни Юрій Дзюба намагався записати у тероборону, але його не взяли, бо був танкістом і йому сказали чекати свого часу. Цей час настав восени першого року війни. Його мобілізували 11 листопада 2022 року. Він воював на Донбасі стрільцем кулеметного взводу стрілецького батальйону 4-ї окремої танкової бригади (військова частина А7015).

Юрій Дзюба загинув 5 січня 2023 року, захищаючи місто Соледар Донецької області.

 

Артем Даценко та Мирослав Волков висловили співчуття родинам загиблих Героїв та запевнили, що для них буде завжди всебічна підтримка та допомога з боку районної військової адміністрації та Кременчуцького РТЦК та СП. 

 

Після вручення нагород син загиблого Сергій Мельничука Богдан Мельничук, який навчається на першому курсі Кременчуцького військового ліцею, розповів журналістам, що пишається батьком і готовий присвятити своє життя захисту України.

- Для нас велика честь прийняти нагороду батька... Я пишаюся своїм батьком, який віддав життя за Батьківщину. Я також хочу присвятити своє життя військовій справі, бо зараз це дуже потрібна в нашій країні професія. Треба, щоб було кому боронити Україну, - сказав Богдан Мельничук.

 

Начальник Кременчуцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Валерій Марченко розповів, що Богдан має гарну фізичну підготовку, гарно навчається та хоче у майбутньому пов’язати своє життя з військовою службою.

 

- Наша родина має за честь отримати цю нагороду. Ми дуже пишаємося усіма захисниками і захисницями. Слава Україні! Слава Героям! – доповнила свого сина дружина полеглого Героя Сергія Мельничука пані Інна.

Редакція «Кременчуцького Телеграфу» висловлює співчуття рідним та близьким загиблих захисників України.

Вічна Слава Героям!

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх