«Запитувана Вами інформація не є публічною» — «Кременчуцький Телеграф» отримав відповідь на запит від КП Спецкомбінат ритуальних послуг

5.02.2024, 09:30 Переглядів: 1 679

 

Мова йде про інцидент, який стався біля в'їзду на Свіштовське кладовище та набув суспільного розголосу. Родині покійника не дозволяли проїхати до місця поховання на власному авто. У чому причина заборони «Кременчуцький Телеграф» намагався дізнатися у СКРП через офіційний запит. Яку відповідь отримали читайте у матеріал

Нагадаємо, 25 січня в одному з телеграм-каналів з’явилося відео, на якому кременчужанам не давали проїхати на Свіштовське кладовище. У публікації також йшлося, що одній з учасниць похоронної процесії стало зле і їй довелося викликати «швидку».

Співробітники цвинтаря Свіштовське у Кременчуці вимагали гроші за заїзд на цвинтар. Нас не впустили на цвинтар і нам довелося нести покійного через увесь цвинтар, — йшлося у публікації.

На місце виїздила слідчо-оперативна група. Родині померлого довелося нести тіло до місця поховання власноруч. «Кременчуцький Телеграф» в день оприлюднення інциденту намагався зв'язатися з керівництвом комунального підприємства «Спеціалізований комбінат ритуальних послуг», втім, отримали рекомендацію «писати запит на інформацію». У тексті запиту ми поставили наступні питання:

  

2 лютого 2024 року «Кременчуцький Телеграф» отримав відповідь на свій запит. У відповіді йдеться, що запитувана нами інформація, в розумінні закону України «Про доступ до публічної інформації», не є публічною. Тобто інформація про те, «чи можуть проїхати автівки з померлим до заздалегідь придбаного місця поховання, якщо авто з померлим не є катафалком СКРП» не є такою, яка потребує публічного висвітлення, на думку керівництва СКРП.

 

Натомість у спецкомбінаті нам надали актуальну інформацію щодо вартості послуг на перевезення померлих катафалком спецкомбінату.

 

Нагадаємо, у 2022 році кременчуцькі підприємці поскаржилися «Телеграфу», що з них «деруть» 500 грн за кожен «в’їзд» на кладовище.


Автор: Роксолана Жукова Джерело фото: wikipedia.org
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх