«Майже 6 мільйонів збитків», — Пронін про викриття корупційної схеми у міській лікарні Глобиного (доповнено)

18.01.2024, 10:33 Переглядів: 1 210 Коментарів: 2

  

Йдеться про ремонт укриття та модернізацію лікарняної котельні

У результаті аудиту Глобинської міської лікарні робочою групою Полтавської облвійськадміністрації «Прозорість та підзвітність» правоохоронці відкрили кримінальне провадження, трьом громадянам повідомили про підозру, пише у своєму телеграм-каналі очільник Полтавської військової адміністрації Філіп Пронін.

«Бюджетні кошти виділяли для розвитку й підтримки міської лікарні. Переможцями тендерів ставали «дружні» субʼєкти господарювання, за що потім підрядники надавали учасникам схеми «відкати». Лише один із підрядників «віддячив» сумою в 1,2 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Загалом же сума збитків склала 5 мільйонів 900 тисяч гривень.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у змові з депутатом однієї з міських рад очільник лікарні домовився з директором комерційної організації про отримання певного відсотка «комісійних» від вартості укладених договорів за те, що надаватиме будівельній компанії переваги при проведенні тендерів. Загалом «партнери» підписали 5 договорів на суму понад 12 мільйонів гривень, умови яких підрядник виконав частково. 

Як зазначив заступник начальника обласної поліції Сергій Рекун, вартість невиконаних робіт за укладеними угодами склала близько 2,5 мільйонів гривень. Цей факт підтверджують висновки спеціалістів Держаудитслужби. 

Нагадаємо, 28 грудня директора Глобинської міської лікарні Ігоря Балаховського було затримано на підставі підозри у хабарництві. Нагадаємо, з електронної системи Prozorro «Кременчуцькому Телеграфу» стало відомо, що модернізацією котельні займалась будівельна фірма «Укрпроммонтаж». На Clarity project вказано, що загалом фірма і Глобинська лікарня уклали між собою 5 договорів на понад 12 млн грн.

За інформацією Полтавської обласної прокуратури, повідомлення про підозру крім головлікаря отримали депутат Глобинської міської ради та керівник будівельного товариства із Сум.

Усім підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. За інформацією прокуратури, підрядник та головлікар Ігор Балаховський скористалися своїм правом на внесення застави. У реєстрі справ Октябрського районного суду міста Полтава йдеться, що сума застави за Ігоря Балаховського становить 241 560 грн. Директора відсторонили від посади. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

1 180
18 січня 2024 12:26

Я не понимаю почему глобинских трясут за то, что сходит с рук Малецькому и его конченому гранатовому кодлу.

Уже столько залетов. И ноутбуки, и прицепы для ВСУ, и автобусы от всрАльфатекс, и на дронах нагрелись. Все закупки через своих конченых подставных **дарасов. И это только то, что вынесла журналистика на всеобщее обозрение.. И все сошло малецко-шалупаловскому кодлу

с рук. Назовите мне хоть одну причину местную полицию и прокуратуру не считать такими же кончеными продажными **дарасами?


6 0
919
18 січня 2024 15:58

Цитата: evil
глобинских трясут за то, что сходит с рук Малецькому
Так, а шо з гНобинських взяти? smile А наших у ВР кришують. Там же з фіолетового кодла представник сидить 


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх