Американський історик Тімоті Снайдер збирає гроші, щоб захистити небо над Полтавщиною

21.12.2023, 22:00 Переглядів: 1 439

 

Разом зі своїми колегами він уже зібрав майже мільйон на обладнання для захисту від російських дронів у чотирьох областях

Американський історик Тімоті Снайдер збирає 950 тисяч доларів для захисту неба над Полтавщиною та ще трьох сусідніх областей. Про це йдеться у матеріалі Суспільного з посиланням на платформу United24.

Тімоті Снайдер разом із чотирма професорами світових університетів уже зібрав таку ж суму на 2500 сенсорів для захисту повітряного простору від дронів і ракет над Сумською, Одеською, Миколаївською та Херсонською областями.

— Мені було дуже приємно бачити, як швидко люди відгукнулись на проєкт «Безпечне небо». Підтримка людей з усього світу врятувала життя і подарувала спокій сім’ям, які інакше могли б постраждати. Зараз, з початком зими, я сподіваюся, що ми зможемо зробити те саме ще в чотирьох областях України. Це час для щедрості, і всі ми можемо зробити свій внесок, — говорить Тімоті Снайдер.

«Безпечне небо» — це сучасна українська система сенсорів, яка виявлятиме повітряні цілі у небі та прогнозуватиме їхній маршрут. Вона успішно пройшла тестування, а також завдяки вбудованому штучному інтелекту здатна передбачати, звідки можуть виникнути наступні загрози.

Нагадаємо, що 15 грудня у селі Сенча Миргородського району під час повітряної тривоги впав невідомий повітряний об’єкт, який пошкодив два будинки.


Автор: Яна Гудзь Джерело фото: rubryka.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх