Житло для сиріт, переселенців та працівників тергромади — як реконструюють багатоквартирні будинки у Пришибі

5.12.2023, 08:35 Переглядів: 1 020

Один з них відремонтували за 17,7 млн бюджетних гривень.

Ще у 2005 році за рішенням Господарського суду Пришибська громада отримала до свого фонду 7 багатоквартирних будинків. Чотири з них нині відремонтовані, ще один — на стадії ремонту. Про це «Кременчуцький ТелеграфЪ» дізнався під час поїздки у Пришиб 4 грудня.

  

Як розповідає голова Пришибської громади Валентина Городянко, на їх ремонт та реконструкцію залучали як бюджетні кошти, так і гроші інвесторів. Будинок, у якому житимуть переважно переселенці, ремонтували за гроші громади. Тут уже є всі умови для заселення, окрім світла.

 

— Зробили реконструкцію цього будинку за кошти місцевого бюджету — 17 млн 700 тис. грн. Вода підключена, каналізація працює. Без електрики не можемо заселити людей. Розв'язуємо питання з Полтаваобленерго про забезпечення електроенергією, — розповідає жінка.

На території Пришибської громади проживає 218 переселенців, з них зареєстрованих — 128. У кожному з будинків є по 16 квартир. Їх отримають сироти, переселенці та просто працівники громади, які потребують житла.

— Громада розвивається. На цей час, до завершення воєнного стану люди проживатимуть, як у соціальному житлі. Сплачуватимуть тільки за комунальні послуги, — розповідає Валентина Городянко.

Соціальне житло приватизувати не вдасться. Що ж до службового — то така можливість буде доступною за 10 років проживання у ньому.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх