Залужний відзначив кременчужанина Олександра Рудюка, який знешкодив російське ДРГ зі снайпером

18.10.2023, 11:01 Переглядів: 3 071 Коментарів: 1

«Золотий хрест» від Головнокомандувача ЗСУ присвоюють воїнам, які за відсутності офіцера взяли на себе командування підрозділом

«Золотий хрест» від Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного отримав воїн з Кременчука Олександр Рудюк. У Донецькій області військовий разом із побратимами знешкодили диверсійно-розвідувальну групу зі снайпером.

 

«Кременчуцькому Телеграфу» військовий розповів, що наприкінці травня разом з побратимами виїхали на позицію для запуску ударних дронів.

— Виїхали на позицію для запуску ударних дронів. Хлопців помітила диверсійна розвідувальна група. При наближенні, мною була ліквідована ворожа ДРГ з 6 осіб, серед яких був один снайпер. Вчасно спрацювали, що вони навіть не побачили, звідки прилетіло. Всі мої залишилися без ушкоджень, — лаконічно про свій подвиг розповів військовослужбовець з Кременчука Олександр Рудюк.

 

37-річний Олександр Рудюк має військовий досвід, на початку російсько-української війни (2014-2015 роки) був у складі 25 окремої повітрянодесантної бригади. Пройшов Червоний Лиман, Ольховатку та Краматорськ. Працював у правоохоронних органах, був командиром конвойної роти у Кременчуці. З початку повномасштабної війни підтримував вагітну дружину, й коли на День Незалежності народилася донечка Аліса — приєднався до Державної прикордонної служби. За зразкове виконання військового та службового обов’язків, бездоганну службу у сфері охорони державного кордону Олександр Рудюк також нагороджений нагрудним знаком «Відмінний прикордонник».

 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 088
18 жовтня 2023 13:09

Слава Героям Украины и Низкий Поклон!


15 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ФРОНТОВІ ІСТОРІЇ КРЕМЕНЧУЖАН:

У цьому сюжеті «Кременчуцький ТелеграфЪ» зібрав інтерв'ю з кременчуцькими бійцями і волонтерами, які своїми очима бачили жахи подій на Сході. Це розповіді про війну, на якій гинули наші захисники, щоб не допустити просування агресора.

Низький уклін всім бійцям. Слава героям! Герої не вмирають!

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх