Україні доведеться підвищувати податки у разі затягування війни до кінця 2024 року – МВФ

10.10.2023, 13:55 Переглядів: 1 153 Коментарів: 1

 

Нинішня програма фінансової допомоги Україні з боку західних партнерів розроблена з урахуванням закінчення війни до середини наступного року

Якщо війна затягнеться до кінця 2024 року, Україні доведеться розглянути запровадження додаткових фіскальних заходів, заявив голова місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в нашій країні Гевін Ґрей в інтерв’ю «NV».

- Коли ми розпочали створювати програми EFF, ми знали, що робимо це на тлі суттєвої невизначеності. З огляду на це ми розробили програму з урахуванням основного сценарію, який припускав завершення війни до середини 2024 року. Але ми передбачили й негативніший сценарій з тривалішою у часі війною, – зазначив голова місії МВФ.

За його словами, такий сценарій означає потребу у збільшенні зовнішнього фінансування для України, а також додаткових «політичних заходів». Грей додав, що вони вже обговорювалися з керівниками нашої країни.

- Якщо говорити загалом, постане потреба у додаткових фіскальних заходах, – підкреслив він.

В той самий час голова місії МВФ заявив, що у разі негативного сценарію буде збільшена і міжнародна допомога країні – до $140 млрд.

- Міжнародна фінансова допомога має зрости за умов негативного сценарію. У разі реалізації сценарію базового, ми говорили про $115 млрд, а негативного – $140 млрд. Маю зауважити, що на додачу до коштів ззовні, українське керівництво мусить вживати політичних заходів, аби збалансувати всі свої необхідні фінансові потреби. Ми впевнені в тому, що влада України вже має професійний досвід запровадження таких виважених заходів, – додав голова місії МВФ.

Він також зазначив, що українській владі треба посилити спроможність збирати доходи – як податкові, так і митні. А для цього, зокрема, необхідно відновити податкові перевірки.

Нагадаємо, що загальна сума видатків загального фонду державного бюджету України за січень-липень 2023 року становить 1640,1 млрд грн. З них 669,9 млрд грн, або 40,8% пішли на оплату праці. Більшість — на грошове утримання військовослужбовців. Про це свідчать дані місячної звітності Державної казначейської служби України від 15 серпня 2023 року.

Читайте також:

Автор: Віктор Крук Джерело фото: ілюстративне
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 658
10 жовтня 2023 15:50

А если снять все дотации с некоторых лиц,то можно будет даже снизить налоги.


6 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх