Виробництво БПЛА в Україні за рік зросло у 100 разів – їх розробляє вже 200 компаній

8.10.2023, 20:00 Переглядів: 962

 

Вести сучасну війну без БПЛА неможливо, а дрони-камікадзе, які є одноразовими, витрачаються на фронті шаленими темпами – майже так само, як і снаряди

Дрони на війні є не тільки розвідувальним, а й ударним засобом, який знищує ворога далеко за лінією фронту. Багато з них використовуються як дрони-камікадзе, тобто є одноразовими БПЛА, і тому потреба в них зростає з кожним днем. Дронів не може бути багато – їх на фронті завжди не вистачає.

В Україні протягом року виробництво безпілотних літальних апаратів (БпЛА) зросло у 100 разів. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, наразі понад 200 компаній почали займатися розробкою та виробництвом безпілотників.

Денис Шмигаль зазначив, що зростання виробництва дронів обумовлено, зокрема, максимальним спрощенням бюрократичних процедур з боку уряду.

- Спростили бюрократичні процедури щодо оборонних закупівель українських безпілотників. Шлях дрону від розробки до його закупівлі зараз є максимально коротким, - зазначив прем'єр-міністр.

Він також наголосив, що наступного року український ВПК матиме ще більше ресурсів, адже витрати на оборонні виробництва в Україні зростуть у сім разів - до 55,8 млрд грн.

Нагадаємо, що в Україні планують забрати надходження від військового ПДФО з бюджетів громад та передати їх на закупівлю спецтехніки та обладнання (дронів) Держспецзв’язку і Мінстратегпрому на розвиток оборонно-промислового комплексу.

Раніше повідомлялося, що в Україні вже три державні оборонні заводи розпочали виробництво FPV-дронів. А турецька компанія Baykar, яка виробляє бойові безпілотники Bayraktar TB2, інвестує 100 мільйонів доларів у три проєкти в Україні. Будівництво заводу з виробництва безпілотників буде завершено за півтора року.

Автор: Віктор Крук Джерело фото: ілюстративне
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх