У ВР не почули звернення кременчуцьких депутатів — місто, скоріш за все, втратить третину бюджету

19.09.2023, 18:01 Переглядів: 7 070 Коментарів: 2

У місті стоятиме питання виживання громади — і жодної допомоги військовим

Бюджетний комітет Верховної Ради 19 вересня погодив вилучення військового податку на дохід фізичних осіб із місцевих бюджетів — кошти спрямують у державний бюджет. Також до загального фонду держбюджету зарахують кошти дорожнього фонду.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила голова бюджетного комітету Роксолана Підласа. 

«Бюджетний комітет підтримав за основу і в цілому законопроєкт #10037 щодо переспрямування «військового ПДФО» в державний бюджет, а також зарахування коштів Дорожнього фонду в загальний фонд держбюджету»

Мова йде про урядовий законопроєкт від 12 вересня № 10037 про внесення змін до Бюджетного кодексу. Тепер його мають ухвалити  депутати ВР.   

Є інформація про те, що закон ухвалять вже до 1 жовтня. За даними редакції, міський голова Віталій Малецький вже попередив депутатів, що зовсім скоро питання допомоги збройним силам з міського бюджету не стоятиме — буде питання виживання громади. 

Нагадаємо, депутати Кременчуцької міської ради двічі зверталися до Президента України, Верховної Ради та прем’єр-міністра щодо збереження «військового» ПДФО на місцях — 8 та 15 вересня.

Депутати просять зберегти «військовий» ПДФО у доходах бюджету Кременчука у 2024 році 

Так, у бюджеті Кременчуцької міської територіальної громади на 2023 рік надходження від ПДФО в IV кварталі складуть 310,5 млн гривень. З них середньомісячні надходження «військового» ПДФО — понад 65 млн грн. Тобто, якщо законопроєкт № 10037 ухвалять у другому читанні, втрати міського бюджету Кременчука лише в IV кварталі 2023 року складуть майже 200 млн грн. Щомісячні втрати бюджету в наступному році складуть 65 млн гривень на місяць — або близько 780 млн гривень на рік, це майже третина бюджету (у 2023 році він склав 3,2 млрд гривень).

Кременчук втратить 200 млн грн: депутати просять не вилучати з місцевих бюджетів «військовий» ПДФО

Нагадаємо, нині усіх доходів державного бюджету України не вистачає навіть на потреби сектору безпеки та оборони. Ініційований Кабміном законопроєкт передбачає перерозподіл надходжень від податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) у сфері оборони, спрямувавши їх замість місцевих бюджетів на закупівлю дронів та боєприпасів.

Загалом з місцевих бюджетів пропонується вилучити 25,8 млрд гривень вже у жовтні-грудні 2023 року і 93,7 млрд гривень — наступного року. Водночас пропонується обмежити напрямки використання залишків коштів на рахунках місцевих бюджетів і бюджетних установ, які за даними уряду, наразі перевищують 200 млрд гривень. Також уряд запропонував скасувати субвенцію місцевим бюджетам на дороги місцевого значення (у 2023 році вона запланована в обсязі 16 млрд гривень).

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

1 180
19 вересня 2023 20:23

- Віталій Олексійович, місто втратило третину бюджету...То ви будете меньше красти?

- Ні! будете гірше жити...

 

 

Віталій Малецький вже попередив депутатів, що зовсім скоро питання допомоги збройним силам з міського бюджету не стоятиме

 

Ми всі бачили, який ти хєров помічник...Разом із Волковою - кончені бариги-мародери!


29 2
8
20 вересня 2023 13:55

Десь я читав про двері за понад сотню тисяч у міськвиконкомі. Напевно, ті, що є зараз вже з одвірок випадають.


4 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх