Собор у Піщаному офіційно закріпили за ПЦУ: що зміниться

29.09.2023, 21:00 Переглядів: 1 756 Коментарів: 1

У соборі відбудуться кадрові зміни

Свято-Успенський собор у Піщаному відтепер офіційно зареєстрований за Православною церквою України. Про це стало відомо з виписки з ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 27 вересня.

Нагадаємо, раніше собор у Піщаному прийняли до складу ПЦУ, як ставропігійну громаду. Він напряму підпорядковується митрополиту Епіфанію.

Керівником ставропігійної громади в Піщаному став кременчуцький активіст Геннадій Тертичний. У коментарі ТЪ начальник Кременчуцької районної адміністрації Дмитро Колотієвський розповів, що храм і земля належать громаді.

За словами Геннадія Тертичного, у соборі відбудуться кадрові зміни — замість настоятеля храму протоієрея Анатолія Москаленка буде інший священнослужитель. 

Активіст розповів, що від представників Піщанської громади неодноразово лунали скарги у бік отця Анатолія. У соборі планують зробити гуманітарний штаб та облагородити територію. 

«Кременчуцький ТелеграфЪ» намагався поговорити з головою Піщанської ради Олександром Краплиною та представниками Кременчуцької єпархії УПЦ МП. Посадовець відповів журналістам, що влада немає права вручатись у церковні справи й зазначив, що собор діє в рамках чинного законодавства. Представники Кременчуцької єпархії на момент публікації матеріалу не надали жодних коментарів.

Читайте також:

Автор: Вероніка Білодід Фото: Геннадій Тертичний
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 180
30 вересня 2023 13:36

Питання чи будуть якісь наслідки для одіозного обласного депутата, власника скандальної компанії ВсрАльфатекс Корецького? Чи перевіряла його СБУ за те, шо воно когось там чекає, аби з його слів скоро все повернулося назад, до масковського пєдріархату, бо в нього ПЦУ - то секта?


3 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх