Чи хочуть росіяни війни: соцопитування підтверджує, що більшість дуже хоче

9.09.2023, 17:48 Переглядів: 1 178 Коментарів: 2

 

Росіяни підтримують дії своєї армії в Україні та не готові йти на поступки заради припинення війни та досягнення миру

Більшість респондентів, опитаних у Росії, підтримують усі дії російської армії в Україні. При цьому лише 20% опитаних погоджуються піти на якісь поступки з боку РФ задля досягнення миру в Україні. Про це свідчать дані опитування, проведеного компанією «Левада-центр» наприкінці серпня 2023 року.

Згідно з опитуванням, у серпні порівняно з попереднім місяцем підтримка дій російських збройних сил в Україні майже не змінилася:

  • 38% повністю підтримують дії російської армії (у липні – 45%),
  • 32% - скоріше підтримують (у липні – 30%),
  • 12% - скоріше не підтримують (у липні 10%),
  • 9 % - повністю не підтримують (у липні – 8%).
  • 10% було важко надати відповідь.

 

Як і в минулі місяці, прихильників переходу до мирних переговорів серед росіян дещо більше, ніж прихильників продовження воєнних дій в Україні. У серпні 50% респондентів вважають себе скоріше прихильниками мирних переговорів, ніж продовження війни (у липні таких було 51%). А категорично за продовження військових дій, або ж більше схиляються до цієї позиції – 38% респондентів (у липні – 41%).

 

Серед прихильників продовження військових дій кожен третій (32%) пояснює свою думку тим, що «потрібно йти до кінця, не можна зупинятися на півдорозі». Повторюють тези російської пропаганди про «фашизм» в Україні 16% та вважають що «не усі цілі ще досягнути» - 13%. Стільки ж (13%) росіян вважають що «переговори не приведуть до потрібного результату та нічого не дадуть».

  

Ще більш показові мотиви тих росіян, які висловлюються за мирні переговори.

52% прихильників перемовин вважають, що вони потрібні лише тому, що «багато хлопців гине» та «гинуть наші чоловіки». А 40% виступає за переговори через втому від війни й тому, що, «війни усім набридла». І лише 5% усвідомлюють, що «Росія програє і зайшли у тупик».

 

У «Левада-центр» зазначили, що тільки 20% опитаних респондентів вважають, що заради закінчення військових дій та підписання мирної угоди слід піти на певні поступки Україні (і лише 5% впевнені у тому, що згодні йти на поступки заради миру, 15% у цьому не повністю впевнені). А 71% опитаних респондентів виступають проти будь-яких поступок.

 

Загальноросійське опитування було проведено з 24 по 30 серпня 2023 року за репрезентативною вибіркою міського та сільського населення обсягом 1606 осіб віком від 18 років і старше у 137 населених пунктах, 50 суб'єктах РФ. Дослідження проводилося вдома в респондента шляхом особистого інтерв'ю.

Соцопитування яскраво демонструє суспільні настрої в Росії, які, зокрема, пояснюються ефективною роботою російської пропаганди. Отже, наш ворог - це країна-терорист та народ, який хоче війни.

 Читайте також:

Більшість росіян підтримують війну проти України — експерт про дослідження «Левада-Центру»

Чому без тотальної дерашитизації Росії миру Україні годі й чекати 

Верховна Рада офіційно визнала «рашизм» державною ідеологією рф 

Хотів бути схожим на Сталіна, а перевершив Гітлера: пророчі слова Черчилля про їх послідовників

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

918
9 вересня 2023 18:05

Кац_апам ще за радянських часів втюхали в голову, що вони всіх побєждають і їхні царі та вожді завжди роблять правильно, а західний світ постійно скрегоче зубами на кордонах то совдепії тепер рабсії. Русскіє повинні домінувати кругом, всі інші нації, для них піндоси, чурки, хахли, нєгри, гєйропейци і т.д. Тільки кац_ап цяця.


13 1
918
9 вересня 2023 19:36

Всетаки якийсь кац_ап дизлайкнув blush


8 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх