Стало відомо, що буде з приміщенням колишньої жіночої консультації на вулиці Мазепи

8.09.2023, 07:41 Переглядів: 3 488

 

У цьому приміщенні розпочне роботу центр соціальної допомоги громадянам

У приміщенні жіночої консультації №1 на вулиці Івана Мазепи, 17, яку нещодавно закрили, діятиме центр соціальної допомоги громадянам. Про це повідомила заступниця міського голови Ольга Усанова, відповідаючи на запитання «Кременчуцького Телеграфа».

У цьому хабі надаватимуть соціальні послуги людям, які опинилися у складних життєвих обставинах, ветеранам та їхнім родинам, переселенцям.

- Зараз його приведуть у порядок, прилаштують до нових функцій, і найближчим часом він буде відкритий і презентований, – розповіла пані Усанова та додала, що точних дат старту хабу немає.

У ньому працюватимуть фахівці центру соціальних служб та департаменту соціального захисту населення.

- Зараз одна з головних ліній державної політики, президент Володимир Зеленський багато про це говорив, що нам потрібно думати про те, як ми будемо інтегрувати в суспільство ветеранів, які повернуться з війни. І ми вже думаємо наперед, що нам необхідно і підготувати фаховий персонал для такої роботи, і інфраструктуру. Тому з такою метою це приміщення (виділено – ред.). Зараз воно буде дещо реконструйоване. У департаменті соціального захисту створили відділ по роботі з ветеранами, люди вже там працюють, – каже Ольга Усанова.

Наразі центр соціальних служб, який допомагає сім'ям у складних життєвих обставинах, знаходиться на вулиці Академіка Маслова, 15/4. Але, за словами заступниці міського голови, він переїде у приміщення колишньої жіночої консультації, бо працівникам центру вже не вистачає місця:

- У нас там створено службу первинного психологічного консультування, працюють мобільні бригади, на які покладено багато обов'язків щодо попередження домашнього насильства, гендерно зумовленого насильства. Вони виїжджають на виклики разом з поліцією і потім працюють з цими родинами. Їм треба окремі приміщення для психологів, соціальних фахівців, зараз вони сидять по три-чотири працівники в одному кабінеті.

Автор: Катерина Турубара Відео: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх